Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Üretimi arttırmak amacı ile sera yatırımlarımızı revize ediyoruz

Bakan Mustafa Varank, “Tarımsal üretimde sürekliliği artırmak için somut bir adım atarak sera yatırımı teşviklerimizi revize ediyoruz.” dedi.

Üretimi arttırmak amacı ile sera yatırımlarımızı revize ediyoruz
Üretimi arttırmak amacı ile sera yatırımlarımızı revize ediyoruz Anadolu Havadis

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla bir araya geldi.

Varank, Elazığ’da güne üretimin kalbinde başlayarak iş adamlarının görüş ve önerilerini öğrenmek istediklerini söyledi.

Uyguladıkları tüm politikaların merkezinde üretim olduğuna işaret eden Varank, işin Ar-Ge aşamasından, üretilen ürünün ticarileşmesine varıncaya kadar tüm aşamaları desteklediklerini belirtti.

“Milli teknoloji, güçlü sanayi vizyonumuzu ortaya koyduk”

“Milli teknoloji, güçlü sanayi vizyonumuzu ortaya koyduk. Amacımız; küresel rekabette her zaman bizi iddialı kılacak sanayi ve teknoloji yetkinliklerini ülkemize kazandırmak.” diyen Varank, bu konuda Türkiye’nin çok önemli bir potansiyelinin bulunduğunu aktardı.

Varank, Türkiye’nin dinamik iş gücü ve yeniliklere hızla adapte olma kabiliyeti bulunduğuna dikkati çekerek, bu mevcut kabiliyetleri daha ileri taşımanın derdinde olduklarını vurguladı.

“Hem geleneksel sektörlerimizde hem de sıçrama potansiyeli gördüğümüz yeni alanlarda bize çağ atlatacak uygulamaların peşindeyiz.” ifadesini kullanan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabii bu süreçte sizlerin sesini de duymak istiyoruz. İşte bu yüzden yurdun dört bir yanını geziyor, tüm paydaşlarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Çözüm odaklıyız. Fikirlerinizi hayata geçirmede size yardımcı olmak istiyoruz. Sizden beklentimiz; iş gücünüzü sahiplenip, üretim faaliyetlerinize daha güçlü devam etmeniz. Sanayi üretimindeki eğilimi yakından takip ediyoruz. Bakın son dönemde reel sektörde istihdamı ve üretimi teşvik etmek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. İstihdam cephesinde, asgari ücret desteği 5 puanlık SGK prim indirimi ve bölgesel istihdam teşviklerimiz devam ediyor. OSB’lerdeki yatırımcılarımız için arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık. Yine OSB’lerde yapı ruhsatını almasına rağmen, iş yeri açma ve çalışma ruhsatını alamamış olan katılımcılara bir şans daha verdik. Uzatma sürelerini yeniden başlattık. Bu sayede yatırımların tamamlanmasının önünü açtık. Enflasyonla topyekun mücadele derken, en başından beri bu işin hem talep hem de arz yönünü iyileştirecek reformlar gündemimizdeydi.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor