Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Tuzla Belediyesi, 4. Cemevi’nin Yapımına Başladı

3 Cemevi’ni yaparak hizmete kazandıran Tuzla Belediyesi, yerini planladığı 4. Cemevi’nin yapımına da Orta Mahalle’de başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yeni dönem vaatleri arasında yer alan Cemevi’nin temeli dualarla atıldı.

Tuzla Belediyesi, 4. Cemevi’nin Yapımına Başladı
Tuzla Belediyesi, 4. Cemevi’nin Yapımına Başladı Anadolu Havadis

Tuzla Belediyesi’nin her inanca saygılı yaklaşımıyla hizmete kazandırdığı Tuzla Hz. İmam Ali Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Konaşlı Cemevi, Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı ve Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi’nin ardından Orta Mahalle Cemevi’nin temeli de atıldı. Tuzla Belediyesi ve Cem Vakfı işbirliğiyle yapılacak Cemevi’nin temel atma törenine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Evi Dedeleri ve vatandaşlar katıldı.

Batmaz, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Orta Mahalle Cem Evi’nin temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla başladı. Cem Evi Başkanı Ercan Batmaz, törende yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Batmaz, “Huzurlarınızda yönetim kurulu ve bölgede yaşayan Alevi yurttaşlar adına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya şükranlarımı sunuyorum. Çok sağ olun efendim. Evet, bu ihtiyaçları çözmeliyiz, bu problem ortadan kalkmalı diye düşünüyorum. Genel başkanımızın da defalarca ifade ettiği gibi ülkemizi dışarıdan bölmek isteyen birçok unsur var. Bunları bertaraf etmenin en iyi yolu içerideki barışı sağlamaktır. Yani biz kendi içimizde ne kadar barışık, sorunlarımızı çözmüş olursak o kadar ülkemizi karıştıranlara fırsat vermemiş oluruz. Her kim bu ülkenin kalkınması adına bir tuğla koyabiliyorsa bu çok önemli bunu ifade etmek istiyorum” ifadesini kullandı.
Cem Evi Dedesi Yaşar Dal da konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Cem Evi Başkanı Ercan Batmaz’a teşekkür etti. 

Şadi Yazıcı, İbadethanelere Eşit Davranıyor
Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan temel atma müjdesini 4 ay önce aldıklarını söyledi. Başkan Yazıcı’ya “Buradaki canlar sizden çok memnun Sayın Başkan. Allah da sizden razı olsun” diye hitap eden Döner, “Şadi Başkan ibadethanelere burada eşit şekilde davranıyor. Camiler de bizim cem evleri de bizim. Ayrı gayrımız yok. Zaten mayamızda bu var. Bu yüzden bizi ayırmak isteyen güçlere karşı hepimizin birlikte olmamız lazım. Mutlu ve huzurlu ülkeyi torunlarımıza bırakmamız için dayanışma içerisinde olmamız lazım. İnşallah temenni ediyorum Sayın Şadi Başkanımız’la buranın kurdelasını beraber keseriz. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi. 

İnsana ve İnançlara Saygı, Medeniyetimizin En Önemli Değeridir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, en değerli hizmetin insana verilen değer olduğunu vurgulayarak inançlara saygının önemine dikkat çekti. Başkan Yazıcı, “İnsana yön veren inançlarıdır. İnsana saygı medeniyetimizin en önemli değeridir. Biz bu saygıyı gördük, bu saygıyı gösterdik ve bunu özümseyerek uygulamaya çalıştık. Bizimle birlikte bu duyguları paylaşan, toplumun inanç ve değerlerine değer veren bütün arkadaşlarımıza, büyüklerimize yürekten teşekkür ediyorum. Sevgi esastır, sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Birbirimizi sevmek zorundayız, birbirimizi sevmeliyiz. İslam medeniyetinin aynı daire içindeki kardeşleri olarak birbirinizi sevmedikçe inanmış sayılmazsınız ve inanmadıkça da cennete gidemezsiniz. Allah birlik beraberliğimi bozmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi arttırsın, bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Biz bunun için çalışıyoruz. Açılış kurdelasını da en kısa zamanda kesmek ümidiyle hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

İnsanımıza Sevdalı Olmak Boynumuzun Borcudur
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Cemevi yapımı ile insiyatif aldığını belirterek insanı merkeze alan anlayışını tebrik etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Kaymakam Akça, “Değerli arkadaşlarım o kadar güzel konuşmalar yapıldı ki inanın hepsinin altına imzamı atarım. Sevgili Belediye Başkanımız merkeze insanı alarak insana hizmet etmenin ne kadar değerli olduğunu bizlere anlattı. Bütün konuşmaları tek bir cümle de özetlersek; Hünkâr Hacı Bektaş’ın “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözü var ya sanki o sözün tecellisiydi. Bir olmak, iri olmak, diri olmak, bu vatana sevdalı olmak, bu vatanın insanlarına sevdalı olmak boynumuzun borcudur. İnsanız, dünyada yaşıyoruz ve hayat dediğimiz süreçte acı günlerimiz, üzüntülü günlerimiz oluyor. Hayat dediğimiz süreçte mutlu, sevinçli günlerimiz de oluyor. Hayat dediğimiz süreçte yaradanı, Allah’ı hatırlamamız gereken anlar oluyor. İşte Cem Evleri de Camiler de bu amaca hizmet eder. Allah’tan diliyorum ki birazdan temeli atılacak olan bu Cemevi, sevgilerin, muhabbetlerin kaynadığı, bülbüllerin şevke gelip gül açtığı, hırsların, kinlerin yok olduğu, aslanlarla ceylanların dost olduğu bir yer olur. Bu vesileyle değerli belediye başkanımıza bu inisiyatifinden dolayı, katkıda bulunacak vatandaşlarımıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyor, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor