Advert
Advert
en iyi casino siteleri

2018 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Birleşimi’nde görüşülen, Çekmeköy Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

2018 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
2018 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ Anadolu Havadis

Çekmeköy Belediyesi Nisan ayı 2. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Şenol Alan’ın başkanlığında toplandı. 5 Maddelik gündem ile toplanan birleşimde, Çekmeköy Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu’nun kabulü de görüşüldü.

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, oylama öncesi söz alarak sadece 2018’in değil 10 yıllık dönemin genel değerlendirmesini yaptı. Yeni meclis üyelerimiz ve yeni dönemin başlaması münasebetiyle geçen 2 dönemin kısaca bir özetini yapalım diyerek söze başlayan Başkan Poyraz, “İlk ilçe olduğumuzda halk toplantılarını yapacağımız bir düğün salonu vardı onun için sıraya girerdik, bugün çok şükür ilçemize onlarca salon kazandırdık; seçim sürecinde bütün partilerimiz de buna şahit oldu. Çekmeköy’ün dünü ile bugünü kıyaslandığında bu konuda mütevazılık yapmıyoruz. Çok şükür iki dönemde de ilçemize çok önemli eserler kazandırdık. Bu millet hizmet etmeyeni, hizmet etse de gönlüne girmeyen adamı seçmez, biz üçüncü dönemimize her ikisini de yaptığımız için seçildik. İlk dönemde ilçemize metro getireceğiz dediğimizde yüzümüze söyleyemeseler de gıyabımızda yalan söylüyorlar diyenler olmuştu. Bugün ilçemize bir metro hattını açtık, Taşdelen bölgesinden de geçecek ikinci hattın çalışmaları da devam ediyor. Bunun yanı sıra, sarı dolmuşlar ve onlarca İETT hatları kazandırdık,” dedi.

Göreve geldiğimde ilk imzamı ilçemize okul kazandırmak için attım diyen Başkan Poyraz,” Bu süreçte onlarca okul yaptırdık, şuanda engelliler okulunun çalışmaları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Kaymakamlık ve Belediye iş birliği ile ilçemize 17 okul daha yapılmasına karar verdik. Bunlardan 10 tanesi en kısa sürede başlayacak; belediye olarak bu okullar için arsa tahsisi yapıyoruz. Yine sağlık alanında 35 Aile Sağlığı Merkezi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Polikliniği, ve ameliyat dahi yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni tamamen belediye olarak kazandırdık. Devlet hastanemizin poliklinikleri hizmete başladı, yakında acil servisi ve ameliyathaneleri de açılmış olacak,” dedi.

Bu şehre birçok kültür merkezi kazandırdık ve buralarda çocuğundan yaşlı dedesine kadar her kesimden vatandaşımız faydalanıyor diyen Başkan Poyraz, “Birçok uluslararası proje yaptık. Bilim Olimpiyatlarımız için Aziz Sancar ABD’den geldi, ilçemizde misafir ettik;  ödüllerimizi kendisi takdim etti,” dedi.

İstanbul’da çokça bahsedilen kentsel dönüşümü biz kendi içimizde çözdük, yüzde 75’ini tamamladık diyen Başkan Poyraz, ”Tamamen vatandaşın kendi kararlarıyla örnek bir dönüşüm yaşandı. Binalarımız yenilenirken mahallelerimize 50 dönümün üzerinde yeşil alanlar kazandırdık. Cumhurbaşkanımız söylemeden biz millet bahçesi konseptine başlamıştık, ”dedi.

Seyir tepesi ile ilgili gelen soruyu da cevaplayan Başkan Poyraz, ”Projeyi yürüten müteahhit firma kendi içinde sorun yaşadı ve tamamlayamadı. Vatandaşın mağduriyetini gidermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç AŞ çalışmaları üstlendi; çok yakında tamamlanarak hizmete açılacak,” dedi.

Yeni dönemde birçok yeni arkadaşımızla ilçemize hizmet edeceğiz diyen Başkan Poyraz, “Öncelikle birbirimizi Allah için seveceğiz. Yapıcı eleştiriye her zaman açığız. Geçmiş dönemde Kenan beyin yaptığı eleştirileri not alır, çıkarken de sarılır teşekkür ederdim; çünkü söylediği her şey düzeltmem için bana bir fırsat olurdu. Kendi arkadaşlarıma da söyledim, bu şehrin derdi ile dertleneceğiz. Allah, beş yıl boyunca güzel işler yapıp, milletin duasını almayı bizlere nasip etsin, ”dedi.

Açık yapılan oylamada Çekmeköy Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile Çekmeköy Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor