Advert
Advert
en iyi casino siteleri

EMİRGAN KORUSU'NDA TARİHİ GEZİ

Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, "İstanbul Dersleri"nde Esenlerlilere, Emirgan Korusu'nda keyif dolu tarihi bir gezi düzenledi.

EMİRGAN KORUSU'NDA TARİHİ GEZİ
EMİRGAN KORUSU'NDA TARİHİ GEZİ Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Şeyh Edebali Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği "İstanbul Dersleri"nin son programı yapıldı. Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan eşliğinde Emirgan Korusu'nu ziyaret eden Esenlerliler, keyif dolu tarihi bir gezi gerçekleştirdi.

 

ESKİ İSMİ "FERUDUN BAHÇESİ"YDİ

Korunun eski isminin "Ferudun Bahçesi" olduğunu aktaran Bağlan, "Emirgan ismi; IV. Murad'ın Revan Seferi'nde dönemin Revan Hanı Emirgûne, kaleyi savaşmadan teslim edince, IV. Murad kendisini yanına alarak İstanbul'a getirmiş, paşalık mertebesine yükseltmiş ve koruyu kendisine tahsis etmiştir. Emirgan ismi de işte buradan gelmektedir. Ferudun Bahçesi zamanla, Emirgûne (Emirgan) Bahçesi olarak anılmaya başlanmıştır. Daha sonra Sultan Abdülaziz tarafından Mısır Hidivi İsmail Paşa’ya verilmiş olan koruluğa, 1871 – 1878 tarihleri arasında üç adet köşk yaptırılmıştır. Pembe, Beyaz ve Sarı Köşk'lerin çevreleri de parklar halinde tanzim edilmiştir" şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor