Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ALLAH'IN RIZASINI KAZANMAYA DUA EDELİM

"Huzurlu Aile Sohbetleri"nde konuşan Aile Danışmanı Saliha Erdim, duanın önemine dikkat çekerek, "Dua ederken Allah'ın rızası için güzel davranışlara sahip olmayı isteyelim" tavsiyesinde bulundu.

ALLAH'IN RIZASINI KAZANMAYA DUA EDELİM
ALLAH'IN RIZASINI KAZANMAYA DUA EDELİM Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği Huzurlu Aile Sohbetleri programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programda, Aile Danışmanı Saliha Erdim, güzel ahlakın önemi üzerine konuştu.

 

Dua ederken, bizi Allah'a yaklaştıran ve bizi aydınlatan güzel davranışlara sahip olmamız gerektiğini söyleyen Erdim, şu tavsiyelerde bulundu:

"Yine bir Ramazan ayına yaklaşıyoruz. Ramazanlar, bayramlar, Kadir Geceleri, kandiller gelip geçiyor. Bu özel günlerde veya genel olarak dua ederken ne istediği konusunda netliğe sahip olmayanlar genel dua ederler. Ne istediği belli olanlar ise spesifik olarak özel dua ederler. Size bir öneri verecek olursam, bu dualarımızda bizi Allah'a yaklaştıracak olanı, bizi aydınlatacak davranışlara sahip olmayı, Allah'ın rızası için güzel davranışlara sahip olmayı isteyelim. Şöyle düşünelim, Allah'u Teala size 'Neden zengin olmadınız, neden yüksek statülü bir işte çalışmıyorsunuz' diye sormayacak. Bize güzel ahlaklı olup olmadığımızı soracak. Amellerin terazide en ağır basanı güzel ahlaklı olmaktır. Peygamber Efendimiz de, 'Bir insanı tanımak isterseniz namazına, ibadetine değil ahlakına bakınız' buyuruyor. Bu namazın ikinci planda kalması demek değil, bazen namaz olur ve ahlak olmayabilir. Bu dikkat edilmesi gereken bir nokta. Biz Allah'ın meleklere örnek göstereceği bir ahlaka sahip olmak üzerine çaba göstermeliyiz. Bu Ramazan'da üzerimizde bulunanları Allah'ın razı olacağı şekilde ayıklayarak, gereksizleri ayırıp gereklileri korumaya niyet edelim. Dua ederken de bu niyetlerimizi Allah'a iletelim."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor