Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Önemli Proje İçin Gençler Pendik'te Buluştu

Pendik Belediyesinin “Meslek Seciminde Gençlik Politikaları” Projesi için Ağrı, Bursa ve İstanbul’dan seçilen 52 genç, Pendik’te bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Gençler, meslek seçimi konusunda yaşanan sorunlara çözüm önerileri üretmek üzere çalışmalara başladı.

Önemli Proje İçin Gençler Pendik'te Buluştu
Önemli Proje İçin Gençler Pendik'te Buluştu Anadolu Havadis

AB’den hibe desteği almaya hak kazanan “Meslek Seçiminde Gençlik Politikaları” Projesi’nde görev almak üzere lise ve üniversite öğrencileriyle mesleğe yeni başlamış toplam 52 genç seçildi. Projenin ilk bölgesel toplantısı için Pendik’te bir araya gelen gençler, iki gün boyunca meslek seçimi konusunda aile baskısı başta olmak üzere yaşadıkları çeşitli sorunları dile getirdiler ve uzmanların önerilerini dinlediler.Toplantının ilk gününde İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Zübeyir Nişancı, anket hazırlama ve analiz etme konusunda eğitim verirken ikinci günde ise Eğitim Girişimcisi Cihan Buğdaycı 21. yüzyılın mesleklere getirdiği değişimi ve  meslek seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Çözüm, onlardan gelecek

 Projede görev alan gençler, ilk toplantının ardından anket hazırlayarak bulundukları şehirde yaşıtlarına uygulayacak. İkinci toplantıda anket sonuçları değerlendirip öneriler sunulacak. Eylül ayında ise geniş katılımlı bir Ulusal Zirve düzenlenerek çözüm önerileri paylaşılacak.

“Çevremize kılavuz olacağız”

Üç farklı şehirden ilk toplantı için Pendik'te bir araya gelen gelen gençler, projeden dolayı duydukları heyecanı dile getirdi. Lise, üniversite öğrencileri ve meslek sahibi gençlerin görüşleri şöyle:

Seda Ünlü-Bilgisayar Öğretmeni (Ağrı): Çevreme ve öğrencilerime daha faydalı olabilmek, kendi bilgilerimi güncelleyebilmek açısından çok faydalı bir deneyim yaşıyorum.

Hayrunnisa Demir-Lise Öğrencisi (Ağrı): Meslek seçimi konusunda çok kararsızım. Burada bazı şeyleri netleştirme imkanına sahip oldum.

Efe Şahin-Lise Öğrencisi (Bursa): Meslek seçimi konusunda çevremizde aile baskısı çok fazla yaşanıyor. En fazla bu konuda şikayet var. Neler yapabileceğimiz üzerinde düşüneceğiz.

Mirza Ozan-Lise Öğrencisi (Bursa): Yaşanan sorunları tesbit edip arkadaşlarımıza bu konuda kılavuz olmak amacıyla bu projeye katıldım.

Cansel Çekmek-Üniversite Öğrencisi (Bursa): Yanlış meslek seçtiğimi yaptığımı fark ettim ve okuduğum bölümü değiştirmek istiyorum. Önceden daha bilinçli olsaydım, bölüm seçerken mutlaka daha farklı karar alırdım. Yaşıtlarım benim gibi yanlış kararlar almasın diye bu projeye katıldım.

Nurbanu Öztürk-Üniversite Öğrencisi (Bursa): Türkiye’de maalesef gençlerin ve ailelerin genel sorunu meslek seçimini doğru yapabilmek. Bu konuda neler yapılabileceğni öğrenerek çevreme anlatmak istiyorum.

Ceren Tankulu-Lise Öğrencisi (İstanbul): Yakın bir gelecekte biz de bu sorunu yaşayacağız. Bu yüzden hazırlıklı olmak istedim.

Maruf Balcı-Lise Öğrencisi (İstanbul): Üniversite ve meslek seçimi konusundaki sorunlarla şimdiden yüzleşerek çözüm önerileri üreteceğimiz için çok heyecanlıyım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor