Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Sağlık Kulübü Öğrencilerinden Köy Okullarına Kütüphane Projesi

Genç Gelecek Sağlık Kulübü öğrencileri, 130 öğrencisi bulunan Afyonkarahisar da bulunan Gazlıgöl İlkokuluna kütüphane açtı.

Sağlık Kulübü Öğrencilerinden Köy Okullarına Kütüphane Projesi
Sağlık Kulübü Öğrencilerinden Köy Okullarına Kütüphane Projesi Anadolu Havadis

Sağlık Kulübü öğrencileri, kitap toplama kampanyası başlatarak Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere, hikâye ve diğer türlerden yaklaşık 1000 kitap toplayarak Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Gazlıgöl Beldesi, Gazlıgöl ilkokulu’na kütüphane kurdu.

Köy okullarında eğitim gören çocuklara kitap ve kırtasiye yardımında bulunmak üzere yardım kampanyası başlatan Genç Gelecek Sağlık Kulübü öğrencileri, gönüllü gençlerin desteği ile toplanan kitap, kırtasiye malzemesi ve ayakkabıları 22 Nisan 2019 Pazartesi günü miniklere ulaştırmak için yola çıktı.

Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramını sevinçle kutlarken, okullarında Genç Gelecek Kütüphanesi’nin açılması ile de iki bayram birden kutladı. Kütüphanede ablalarına yardım eden miniklere gençler tarafından ayakkabı, takı, toka, defter vb. hediye edildi. Hediyelerini alan çocukların yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi.

"Proje kapsamında birçok köy okuluna gittik"

Sağlık kulübü Sorumlusu Yasemin Demiray; “Sağlık Kulübü olarak gençlerimizle yıl içerisin de sağlık seminerleri, sağlık için yürüyüşler, kan bağışı ve sağlık için farkındalık programları düzenliyoruz. Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk kapsamında gönüllü öğrencilerimizle birlikte, birçok köy okullarına giderek ihtiyaç sahibi çocuklarımıza okul araç gereçleri, kıyafet, ayakkabı yardımları yapıyoruz. Daha önce “Bir Kitap Bir Umut, Bir Umut Bir Çocuk” kitap kampanyası ile Bursa Çöreler İlköğretim Okuluna kütüphane kurmuştuk. Şimdi de Afyonkarahisar da Gazlıgöl İlkokuluna kütüphane kurduk. Projelerimiz kapsamında gittiğimiz köy okullarına kütüphane açmaya çalışıyoruz. İçini kitaplarla dolduruyoruz. Çocukları okumaya sevk edecek, ufuklarını açacak hediyeler bırakmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor