Advert
Advert
en iyi casino siteleri

"YAZ VAKTİ" SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL'DE AÇILDI

Heykel, resim, özgün baskı, cam, seramik, fotoğraf gibi farklı sanat disiplinlerinden 12 sanatçının eserlerinin yer aldığı ‘Yaz Vakti’ sergisi Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nevmekan Sahil’deki Nev Galeri’de açıldı.

Anadolu Havadis

undefined

Yoğun ilginin olduğu açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, sanatçılar; Ayfer Kalsın, Beyza Boynudelik, Filiz Öztürk Doğan, Görkem Dikel, Haluk Aydın, Melike Kılıç, Meyçem Ezengin, Mohamad Ayoubi, N. Ufuk Başkır, Selin Kohen, Serap Gümüşoğlu, Yücel Kale ile çok sayıda sanatsever katıldı.

undefined

12 farklı sanatçının elinden çıkan, Türk ve Dünya kültürlerinden izler taşıyan Yaz Vakti sergisinin kültür-sanatın merkezi Üsküdar’a çok yakıştığını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’Ülkemizin sanatsal zenginliğine, başarılı sanatçılarına, geleneksel ve çağdaş sanatlara sonuna kadar kapımız açık. Sanatçılara, eserleriyle yeni sözler söylemeleri için gerekli ortamı sağlamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.
‘’Dostluk duygularını ön plana çıkaracak’’

undefined
Serginin küratörü dünyaca ünlü cam sanatçısı Yasemin Aslan Bakiri ise açılışta yaptığı konuşmada ‘’Sanatın kendine özgü bir dili ve dünyası var.

undefined

Sanatçıların yapıtlarına verdiği anlam toplumsal koşullara, düşüncelerine ve dünyaya bakış açılarına göre değişebiliyor.

undefined

Farklı sanat disiplinlerini ve duygularını aynı çatı altında toplayan bu sergi günümüzde tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu dostluk ve güzellik duygularını ön plana çıkarmayı hedefliyor’’ diye konuştu.

undefined

Farklı teknikler, malzemeler ve kavramlarla üretilmiş 78 yapıtın yer aldığı ‘’Yaz Vakti’’ sergisi 17 Eylül’e kadar Nev Galeri’de görebilir.

,undefined

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor