Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ESENLER’İN YÜZLERİ YAZ KAMPI’NDA

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Esenler'in Yüzleri" projesinde yer alan 20 öğrenci, “Yaz Kampı”na katıldı.

ESENLER’İN YÜZLERİ YAZ KAMPI’NDA
ESENLER’İN YÜZLERİ YAZ KAMPI’NDA Anadolu Havadis

“Esenler’in Yüzleri” projesinde yer alan 20 öğrenci, kendileri için özel hazırlanan yaz kampına katıldı. Doğa kampı yapan öğrenciler, tarihi geziler ve müze atölyeleri ile dopdolu günler geçirdiler.

İlk olarak Bolu Gerede’de iki günlük doğa kampına katılan öğrenciler, doğa yürüyüşleri, futbol ve voleybol müsabakaları ve çeşitli yarışmalarla zaman geçirdiler. Öğrenciler ayrıca kamp süresince milli ve manevi değerlere ilişkin eğitimler de aldılar. “Esenler’in Yüzleri” projesi kapsamında tarihi ve kültürel geziler yapan öğrenciler, Safranbolu’nun evlerinin ve doğal güzelliklerini gezdiler. 

MÜZEDE KONAKLADILA

Kamp sonrasında Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa ile uygarlığın önemli şehirlerine ev sahipliği yapan Çorum’u gezen öğrenciler, Hattuşa ve Alacahöyük gezilerinde, o dönemdeki insanların nasıl yaşadıklarını gözlemleme fırsatı buldular. Çorum'da kent merkezinde bulunan Çorum Müzesi’nde bir gece konaklayan öğrenciler, müzede verilen eğitimlerle adeta tarihî bir yolculuğa çıktılar. Kültürel varlıkların tanınmasını ve müzeciliğe ilginin artırılmasını amaçlayan eğitimlerle, öğrenciler tarihi müze binasındaki eserleri inceledikten sonra kil tablet üzerine çivi yazısı yazmayı öğrendiler. Kampın son gününde İskilipli Atıf Hoca’nın kabrini ziyaret eden öğrenciler, merhum için dua ettiler.

BAŞKAN AMCALARI İLE BULUŞTULAR

"Esenler'in Yüzleri" projesinde yer alan öğrenciler, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile de 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde bir araya geldiler. Başkan Amcaları, öğrencilerle sohbet ederek kendilerinden bir istekleri olup olmadığını sordu. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Başkan Göksu, "Esenler'in çocukları olarak Esenler'in, Türkiye'nin, dünyanın geleceğine katkıda bulunmanızı temenni ediyoruz. Bu katkıya öncelikle niyet edin. Bu ülkeye, bu millete, insanlığa hizmet ederseniz Cenab-ı Hakk da size yardımcı olacaktır" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor