Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Kaçan Kurbanlıklara Sakinleştirme Timi

Pendik Belediyesi Veteriner İşleri Birimi, kaçan kurbanlıklar için sakinleştirme timi kurdu. Kaçan kurbanlık hayvanların yakalanabilmesi amacıyla uzaktan fırlatılabilen ilaçlı enjektörler kullanan ekip, bu yılki ilk görevini başarıyla yerine getirerek ormana kaçan kurbanlığın yakalanmasını sağladı.

Kaçan Kurbanlıklara Sakinleştirme Timi
Kaçan Kurbanlıklara Sakinleştirme Timi Anadolu Havadis

Her Kurban Bayramında yaşanan kaçan kurbanlık olaylarına müdahale edebilmek üzere Pendik Belediyesi bu yıl da özel ekip oluşturdu. Bu amaçla ikişer kişilik iki ekip kuran Veteriner İşleri Birimi, Cuma gününden başlayarak Bayram sonuna kadar hizmet vermek üzere göreve başladı. Kaçan kurbanlıkları sakinleştirmek üzere özel eğitimden geçen ekip, hayvanlara yan etkisi bulunmayan ilaçlı enjektörler kullanıyor.

Kaçan kurbanlık ormanlık alanda yakalandı

Ballıca Mahallesi’nde taşıma esnasında ürken büyükbaş kurbanlık, sahiplerinin elinden kaçarak ormanlık alana sığındı. Kurbanlığa yaklaşmakta zorlanan vatandaşlar Pendik Belediyesi ekiplerinden yardım istedi. Kurbanlığı saklandığı yerde bulan ekip, içerisinde ilaç bulunan uzaktan atılabilen ilaçlı enjektörleri kullanarak hayvanın sakinleşmesini sağladı. Bir süre sonra sakinleşen kurbanlık, sahipleri tarafından bağlanarak satış alanına götürüldü.

Bayram sonuna kadar hizmet

Ekip, kaçan kurbanlıkların hem çevreye zarar vermeden hem de eziyetsiz biçimde yakalanabilmesi için Bayram sonuna kadar hizmete devam edecek. Bu konuda yardım isteyecek vatandaşların Pendik Belediyesinin 444 81 80 numaralı Çağrı Merkezi’ni araması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor