Advert
Advert
en iyi casino siteleri

UÇURTMALAR DÜNYA BARIŞI İÇİN UÇTU

Esenler'de "1 Eylül Dünya Barış Günü"ne özel düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde çocuklar, aileleri ve arkadaşlarıyla yaptıkları uçurtmaları, barış ve kardeşlik için uçurdular.

UÇURTMALAR DÜNYA BARIŞI İÇİN UÇTU
UÇURTMALAR DÜNYA BARIŞI İÇİN UÇTU  Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi'nin "1 Eylül Dünya Barış Günü"ne özel, "Mutluluktan Uçuyoruz!" sloganıyla 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlediği Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Çocukların "1 Eylül Dünya Barış Günü"nde, dünya barışına dikkat çekmeleri ve aileleriyle birlikte vakit geçirerek eğlenmeleri amacıyla gerçekleştirilen şenlikte hem çocuklar hem de aileleri unutulmaz bir gün yaşadılar. Uçurtma Şenliği'nde çocuklar alanda kurulan "Uçurtma Yapımı Atölyesi"nde, anne-babaları ve arkadaşlarıyla birlikte kendi uçurtmalarını da yaptılar. Atölye ile el becerilerini geliştiren çocuklar kendi yaptıkları uçurtmaları gökyüzünde uçurmanın keyfini çıkardılar. Uçurtma yapımına katılamayan çocuklara ise renk renk, çeşit çeşit 200 adet uçurtma dağıtıldı.

'BAŞKAN AMCA'LARI İLE UÇURTMA UÇURDULAR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da çocuklarla birlikte uçurtma yapım atölyesine katıldı. Çocuklar, Başkan Amca'larıyla birlikte uçurtma uçurdular. Etkinlikte, birbirinden renkli ve çeşitli 600 uçurtma, barış ve kardeşlik için Esenler semâlarında süzüldü.

BU UÇURTMALAR BARIŞA VESİLE OLSUN

"Dünya Barış Günü"nde dünya barışına dikkat çekmek için Uçurtma Şenliği düzenlediklerini belirten Başkan Göksu şöyle konuştu:

"Barış ve huzurun sembolü çocuklardır. Barış ve huzurun bozulduğu yerde en çok acı çeken çocuklardır. Çocuklarımızın gökyüzünün semasına uçurtmalarıyla söyledikleri mesajlar yeryüzüne huzur, bereket ve barış getirsin. Masum dudaklarından dökülen hisleriyle, tebessümleriyle insanlara vermek istedikleri mesajlar yerini bulsun. Dünya Barış Günü vesilesiyle uçurtmalarımızı uçuruyoruz. Yeryüzünde uçurttuğumuz uçurtmalar gökyüzüne tırmanırken görmesi gerekenleri görür ve dünyaya barış ve huzur getirir. Bugün burada 200 çocuğumuzla birlikte 600 uçurtma uçurduk.  Millet Bahçemizin arka tarafında yapılacak çocuk parklarımızla birlikte bu şenlik de geleneksel olarak yapılmaya devam edecek."

KEYİF DOLU BİR GÜN GEÇİRDİLER

Gün boyu etkinliklerin devam ettiği şenlikte çocuklar için yüz boyama, geleneksel çocuk oyunları ve illüzyon gösterileri de yapıldı. Aileler de ESEV Orkestrası'nın konseriyle keyifli dakikalar geçirdiler. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor