Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Pendik Belediyesi Teknofest`te!

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST için geri sayım başladı. Gençlerin bilimsel ve teknolojik çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan festivalde Pendik Belediyesi Bilim Merkezi stantıyla yer alacak.

Pendik Belediyesi Teknofest`te!
Pendik Belediyesi Teknofest`te! Anadolu Havadis

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST için geri sayım başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde 17 – 22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde gerçekleştirilecek festivalde Pendik Belediyesi de yer alacak. Gençlerin bilimsel ve teknolojik çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan festival alanına Pendik Belediyesi, Bilim Merkezi stantı kuracak.

Stantta bilim merkezi atölye uygulamaları yapılacak

Teknofest bünyesinde kurulan stant alanında interaktif etkinlikler, bilim merkezlerinde uygulanan atölye uygulamaları ile sergilenen bilimsel ürün tanıtımları yapılacak. Stantta Kaldıraç, Işık Tüneli, Hanoi Kuleleri, Bak Şaşır, İletken İnsan, Sivri Deşarj, El Jeneratörü Vücut Bataryası,Van De Graaf, Birleşen Yüzler ve Palanga gibi birbirinden ilginç deneysel ekipman yer alacak. Atölye Saatleri ise Saat 11.00 – 12.30 – 14.00 – 15.30 – 17.00 olacak şekilde 10 kişilik gruplara yönelik olacak. Atölyede Vejetaryen Elektrik, Motorlu Gemi, Mancınık, Enerji Parkuru, DNA'nın Şifresi, Rüzgâr Jeneratörü ve Da Vinci Köprüsü gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları

TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenliyor. Festivalde, Dünya Drone Kupası, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi ve Hackİstanbul 2019 gerçekleştirilecek. ROKETSAN'ın desteğiyle düzenlenen Roket Yarışması'nın atışları 10 Eylül'e kadar Tuz Gölü'nde yapılacak. Bu yarışmaya lise, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılıyor. Festival kapsamında, aralarında Türksat Model Uydu Yarışması'nın da olduğu çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Türksat, hareketli araçlar için ürettiği, denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik ve kesintisiz hizmet imkanı sağlayan SOTM Anteni'ni festivalde tanıtacak. Bu yıl festivali 1 milyonun üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor