Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ÜSKÜDAR MEYDANI’NDA 10 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından Muharrem ayı vesilesiyle aşevinde 41 çeşit malzemeyle dev kazanlarda yapılan aşureler, Mihrimah Cami önünde dağıtıldı.

ÜSKÜDAR MEYDANI’NDA 10 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITILDI
ÜSKÜDAR MEYDANI’NDA 10 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITILDI Anadolu Havadis

 undefinedNohut, fasulye, buğday, şeker gibi temel malzemelerin yanı sıra, kilolarca kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, nar, tarçın, ceviz, fındık, kuş üzümü, kuru dut, hindistan cevizi gibi 41 çeşit malzeme kullanılarak aşevinde yapılan kazanlar dolusu aşure, İstanbullulara ikram edildi.

Gerçekleşen aşure dağıtımına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ve Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak katılım sağladı.

undefined

Bereketin sembolü Aşure ayı ile milli birlik ve beraberlik duygusunun toplumun her kesimine aşılamayı hedeflediklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen;

 “Mübarek Muharrem ayında evlerimize bereket getiren aşureleri tüm İstanbullularla paylaşarak, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin önemini yansıtmayı vazife edindik. Bu sayede milli değerlerimizin birleştirici gücünün pekiştirilmesine vesile olacağımıza inanıyoruz. İnşallah, daha nice Muharrem aylarının güzelliklerini milli birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Bu önemli ayda çocuklarımıza geleneksel değerlerimizi aşılamak için elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Bizden sonra onlar da bu mübarek ayın damaklarda lezzet bırakan geleneğini yarınlara taşıyacaklar. ” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor