Advert
Advert
en iyi casino siteleri

BOĞAZİÇİ MEHTAPLARI KONSERİ

Üsküdar Belediye’sinin geçen hafta ilkini düzenlediği ‘Boğaziçi Mehtapları’ konserinin ikincisi gerçekleşti. İlkine yoğun ilgi gösteren Üsküdarlılar Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nu bu kez de yalnız bırakmadı.

BOĞAZİÇİ MEHTAPLARI KONSERİ
BOĞAZİÇİ MEHTAPLARI KONSERİ Anadolu Havadis

undefined

Konsere katılım sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Başkan Hilmi Türkmen:  “Güzel bir İstanbul akşamında ‘Boğaziçi Mehtapları’nda sizlerle beraberiz. Bu programın ilkini geçen çarşamba akşamı yaptık. Bugün de ikincisini yapıyoruz.  İnşallah bundan sonra Çarşamba akşamları haftada ya da iki haftada bir yapacağız.

undefined

‘Boğaziçi Mehtapları’ korosunu sizler de muhtemelen biraz araştırmışsınızdır. Nerden çıktı diye düşünürsek aslında bizim geleneklerimizde var.  Osmanlı’nın son dönemlerinden başlayarak Meşrutiyet dönemine kadar devam eden bir İstanbul geleneğidir. İstanbul’un ünlü şairi Abdülhak  Şinasi Hüsrev ‘Boğaziçi Mehtapları‘ kitabında bu etkinliklerden bahseder.  Osmanlı son yıllarında boğazda kıyısı olan semtlerde yaşayanlar ya da arka taraftaki misafirler  yaz gecelerinde teknelere atlayıp İstanbul nağmeleri ile güzel bir mehtaba çıkıyorlarmış. Düşündük bu gelenek güzel bir gelenek, bu devam edecekse Üsküdar'da devam etsin” şeklinde konuştu.

undefined

Konser, boğaz gezisi eşliğinde devam ederek katılımcılara keyifli saatler yaşattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor