Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ESENLER'DE KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILIYOR

Esenler Belediyesi'nin "2019-2020 Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu" açılışını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın gerçekleştirecek. Gecede Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müziği Topluluğu sanatçısı İrfan Gürdal konser verecek.

ESENLER'DE KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILIYOR
ESENLER'DE KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILIYOR Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi'nin, 2019-2020 yılı " Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu" etkinlikleri başlıyor. Türk dünyasının manevi lideri olarak nitelendirilen, birlik, beraberlik ve hoşgörüyü yayan bir gönül ve sevgi eri olan Hoca Ahmet Yesevî'nin anlatılması ve bütün Müslümanlara rehber olacak nitelikte söylediği “Hikmet”lerin tanıtılması amacıyla, 2019-2020 yılı kültür sanat sezonu "Hoca Ahmet Yesevî"ye adandı.

SERGİ VE MÜZİK DİNLETİSİYLE BAŞLAYACAK

11 Ekim Cuma günü, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenecek gecede açılış programı öncesi  saat 19.00'da verilecek kokteylde davetlilere ney dinletisi sunulacak. Kokteyl sonrası ressam Tülay Gürses’in "Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevî'den Renkler" sergisi ziyarete açılacak. Sezona özel olarak, Esenler Belediyesi tarafından hazırlanan ve Divan-ı Hikmet’ten  seçmelerin yer aldığı "Hikmet Kitapçığı" da davetlilere hediye edilecek.

Program, saat 20.00'de, Hoca Ahmet Yesevî’nin hayatının anlatıldığı bir belgesel gösterimi ile başlayacak. Açılış törenine; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katılacak.

TÜRKÜLÜ AÇILIŞ

Gecenin sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müziği Topluluğu sanatçısı İrfan Gürdal, Esenlerli müzikseverlerle bir araya gelecek. Sanatçı, Türk dünyasına özgü derlediği türküleri seslendirecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor