Advert
Advert
en iyi casino siteleri

2.ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUM AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu'nun 2'ncisi bu yıl "Çocuk Kütüphanelerinde Okul Öncesi Dönem" temasıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

2.ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUM AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
2.ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUM AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ Anadolu Havadis

undefined

Açılışı gerçekleşen sempozyuma, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ,Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Asiye Kakırman katıldı.

undefined

Sempozyumda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu yılki sempozyumda özel bir konu daha seçilmiş, okul öncesi dönem. Gerçekten çok özel bir sempozyum bu yönüyle de. İşin içerisinde çocuk var, kitap ve kütüphane var, bir de okul öncesi daha doğumdan örgün eğitime kadar dönemi kapsayan çok özel bir dönem var. Dijital dünya kitapların, kütüphanelerin biraz saltanatını sallar gibi yapsa da kitabın yerini hiçbir şey tutamaz. Bu işin sadece bakanlık, üniversiteler, milli eğitim gibi kurumların değil toplum olarak hepimizin işin içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun diğer ayağı da yerel yönetimler. Üsküdar Belediyesi olarak Nevmekân kütüphanelerimiz hamd olsun güzel bir örnek teşkil ediyor. Ve İnşallah sayısını artırmaya devam edeceğiz. 2020 yılının ilk aylarında Nevmekân kütüphanelerimizin 3.'sünü açıyoruz. Selimiye Hamamı'nı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden tahsis aldık. Şu anda restorasyonunu tamamlamak üzereyiz. Oraya da İnşallah Nevmekân Selimiye adıyla güzel bir kütüphane açacağız Şimdiden hayırlı olsun. Bizler biliyoruz ki belediyeler yol, park, temizlik yapar. Ama bizim için bunlardan daha önemlisi çocuklarımızın geleceğine dair yaptığımız hamlelerdir. Biz bu anlayışla görevlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bilgi evlerimiz, gençlik merkezlerimiz, YÖK onaylı Çocuk Üniversitemiz var. Çocuklarımız, ailelerimiz mutlu bizler de mutluyuz" şeklinde konuştu.

undefined

Sempozyum 16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde seminerler, atölyeler ve resim sergileri ile devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor