Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ESENLER'E "TEKNO ŞEHİR"

3. Kartepe Zirvesi'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Esenler bilişim, yazılım ve akıllı şehircilik teknolojilerinin geliştirilip, üretildiği bir 'Tekno Şehre' ev sahipliği yapacak" dedi.

ESENLER'E
ESENLER'E Anadolu Havadis

Yurt içi yurt dışı pek çok akademisyen, siyasetçi, yazar, kültür-sanat insanı, iş adamlarının katılımıyla bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Kartepe Zirvesi "Şehircilik ve Mutlu Şehir" teması ile yapıldı.

BAKAN VARNAK: ESENLER SOMUT PROJE

Zirvenin açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Akıllı şehir çözümlerinin vatandaşların katılımıyla merkezi ve yerel kurumların iş birliğinde, topyekün bir gayretle yapılmasına özen gösterdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda oldukça somut bir projemiz de var.  Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Esenler Belediyesi bir iş birliği protokolü imzaladı. Esenler'de 8 milyon metrekarelik bir alanda akıllı şehir uygulamalarının hem yaşandığı hem de kent sakinleriyle birlikte geliştirildiği bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Projemizde her şeyden önce doğayı yormayan, çevreci bir yaklaşım hakim olacak. Kavşaklar, aydınlatmalar, sulama sistemleri ve atık yönetimi gibi uygulamalar akıllı sistemler üzerinden çalışacak, böylece kaynaklar daha verimli kullanılacak." 

Projeyle otonom araçlar ve akıllı mobiliteyle etkin bir ulaşımın mümkün hale geleceğini, altyapı ve üstyapı sistemlerini sensörlerle donatacaklarını, bu sayede arıza ve aksaklıkların anlık bildirileceğini, hizmetlerin kesintisiz süreceğini aktaran Varank, nesnelerin internetiyle şehirlerin yönünü bulacağını anlattı.

ESENLER TÜRKİYE'YE ROL MODEL OLACAK

Türkiye'nin ilk Akıllı Şehir ve Mobilite Uygulama Test Merkezi'ne de projenin ev sahipliği yapacağını, dünyadaki elektrikli ve otonom araçların en son uygulamalarının bu merkezde gerçek bir şehir ortamında denenebileceğini söyleyen Varank, "Ayrıca Esenler bilişim, yazılım ve akıllı şehircilik teknolojilerinin geliştirilip, üretildiği bir 'Tekno Şehre' de ev sahipliği yapacak. Burada üretilen yerli ve milli ürünlerin, dünyaya ihracı için firmalarımıza destek olacağız. Akıllı mobilite uygulamalarında yeni girişimcilerin çıkmasını istiyoruz. Ancak bu sayede az önce bahsettiğim 20 trilyon dolarlık pazarda kritik oyunculardan birisi olabiliriz. Şuna inanıyorum; Esenler Türkiye genelinde bir rol model olarak takip edilecek hatta sınırlarımızı da aşacak" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor