Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” Sloganıyla Fidanlar Toprağa Dikildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Sancaktepe Paşaköy Mahallesinde geleceğimizin fidanları öğrencilerimiz ile beraber fidanlar toprağa dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” Sloganıyla Fidanlar Toprağa Dikildi
Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” Sloganıyla Fidanlar Toprağa Dikildi Anadolu Havadis

11 Kasım Pazartesi günü Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğine; Belediye Başkanımız Av. Şeyma DÖĞÜCÜ,Sancaktepe Kaymakamı Adnan ÇAKIROĞLU Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum Müdür ve Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sancaktepe Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü,yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde bugün saat 11:11’de tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek olan geleceğe nefes seferberliği kapsamında 11 milyon fidan dikim etkinliği programları düzenlenmektedir. Bundan böyle her yıl 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmiştir. Yapılacak bu etkinlikler ile ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve farkındalığı artırmakla birlikte diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir. Bu kapsamda bizlerde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Paşaköy Mahallemizde geleceğimizin fidanları yavrularımız ile beraber Geleceğe Nefes olması temennisiyle fidanlarımızı diktik” şeklinde konuştu

Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, geleceğin teminatı olan gençlerin ve çocukların ağaç ve doğa sevgisinin kendilerini umutlandırdığını belirterek, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayınlamış olduğu genelgeyle; Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmasını uygun görmüştür. İnşallah, bugün burada toprağa dikeceğimiz her fidan, bu dengeyi korumaya küçük bir katkı olacak, dünyanın geleceğini teminat altına alacaktır. Bu doğrultuda yapılacak etkinliklerle çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras bereketli topraklarımıza birlikte dikeceğimiz fidanlarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından fidanlar dikildi. Katılımcılar, diktikleri fidanlara can suyu verdi.

Tören, çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor