Advert
Advert
en iyi casino siteleri

EN BÜYÜK SOSYAL HİZMET KÜLLİYESİ ESENLER'E!

Dünya Engelliler Günü'nde Esenler'de yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleriyle buluşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'e Türkiye'nin en büyük Sosyal Hizmet Külliyesi'ni kuracaklarının müjdesini verdi.

EN BÜYÜK SOSYAL HİZMET KÜLLİYESİ ESENLER'E!
EN BÜYÜK SOSYAL HİZMET KÜLLİYESİ ESENLER'E! Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirdiği bir dizi etkinlikle engelliler için farkındalık oluşturdu.

İlk olarak Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)'nin hayata geçirdiği ESEV Moral Timi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Neyyir Turhan İlkokulu’ndaki özel eğitim sınıfı öğrencilerine tiyatro, animasyon gösterileri, yüz boyama, çocuk şarkıları ve geleneksel oyunların yer aldığı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte neşe dolu görüntüler yaşandı.

ŞARKILAR SÖYLEYİP DANS ETTİLER

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen bir diğer etkinlik, İSEM öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okumasıyla başladı. İSEM Avrupa Müzik Topluluğu'nun şarkı söyleyerek dans gösterisi yaptığı programda engelli Erdem Yıldırım’ın geçen yıl verdiği konserden kısa bir kolaj görüntü izletildi. Programda, Esenler Belediyesi’nde lise stajyeri olarak görev yapan 18 yaşındaki Nazlıcan Çelik’in hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı.

KAHVALTIDA BULUŞTULAR

Esenler'de yaşayan engelliler ve aileleri, hep birlikte kahvaltı yaptılar. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da onları yalnız bırakmadı. Göksu, hep beraber yapılan kahvaltının ardından bir konuşma yaptı.

ÜRETİM VE İSTİHDAMDA BİRLİKTE VAR OLMALIYIZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, en büyük sorumluluklarının, engellilerin üretime katılmalarını hızlandırmak olduğunu belirterek, "Bugün kutlanacak bir gün değil, bugün farkındalık oluşturulacak bir gün. İmtihan dünyasında önemli olan şey, sıkıntıları birlikte aşmaktır. Türkiye, dünya klasmanında engelliler konusunda, çok önemli vizyon geliştirmiş bir ülke. Yerel yönetimlerin de bu anlamda üzerine düşen sorumluluklar var. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata, üretime, istihdama katılımını hızlandırmamız ve bu ortamları hazırlamamız gerekiyor. Bu hem bir rehabilitasyon hem de bir imkândır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Türkiye'nin en büyük Sosyal Hizmet Külliyesi'ni Esenler'e kuracaklarının müjdesini veren Başkan Göksu, projenin detaylarını şu sözlerle anlattı:

"Esenler Belediyesi olarak, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki Esenler Engelliler Koordinasyon Merkezimiz (ESENKOM) ile birlikte Kemer Mahallemizde çok büyük bir projemiz var. Projesi bitti, yeri tahsis edildi, İBB'de bekliyor. İBB Başkanı Esenler'e geldiğinde biz bunu kendisine anlattık. Yapılıp yapılmayacağı konusunda bize bir bilgi gelmedi ancak biz onu bekleyecek değiliz. Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Türkiye'nin en büyük Sosyal Hizmet Külliyesi'ni yapmak üzere bir proje sunduk. Geçtiğimiz günlerde hamd olsun onaylandı. Şimdi 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin yanına, önünde 15-20 bin metrekare bahçesiyle beraber yaklaşık 8 bin metrekarelik çok büyük bir Sosyal Hizmet Külliyesi kuruyoruz. Burada her bir engelli grubu için engelli merkezleri, yüzme havuzu, marketler, kafeler, hamam, ikâme annelik merkezi, çalışma atölyeleri var. Tek kat üzerine, özel bir mimariyle dizayn edilmiş büyük ve örnek bir proje olacak. Allah nasip ederse 2021 Engelliler Günü'ne yetiştirmeyi planlıyoruz."

SOSYAL HUKUK DEVLETİ SAĞLANDI

Esenler Kaymakamı Adil Karataş da yaptığı konuşmada son 20 yılda sosyal hukuk devletinin sağlandığı dönemde olduğumuzu belirterek, "Şu anda engellilerimize, hastalarımıza sağlanan faaliyetler hiçbir zaman sağlanmadı. Yarınımızın, bugünümüzden de iyi olmasını diliyoruz" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor