Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Millet Bahçesi’ne kolay ulaşım için 3 yeni sokak

Amfi tiyatrodan gölete çok sayıda donatıya sahip Millet Bahçesi bu ay sonunda tamamlanıyor. Pendik Belediyesi de 40 futbol sahası büyüklüğündeki dev bahçeye kolay ulaşım için 3 yeni sokak yapıyor.

Millet Bahçesi’ne kolay ulaşım için 3 yeni sokak
Millet Bahçesi’ne kolay ulaşım için 3 yeni sokak Anadolu Havadis
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Pendik`e kazandırılan Millet Bahçesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde denize hakim manzarasıyla toplam 284 bin metrekare alana sahip olan millet bahçesinin bu ay sonunda tamamlanıyor. Açılışının ise yeni yılın ilk dönemlerinde yapılması hedefleniyor.
 
Kolay ulaşım için yeni sokaklar açılıyor
 
Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Millet Bahçesi’ne kolay ulaşım için 3 yeni sokak açıyor. Yeni sokaklar sayesinde sürücüler, Dumlupınar ve Fevzi Çakmak Mahallelerinden Millet Bahçesi’ne doğrudan erişebilecek. 
Doğal ve suni göletler olacak
 
40 futbol sahası büyüklüğündeki Millet Bahçesi’nde piknik alanları, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, kent bostan alanı, pazar alanı, koru köşkü, kafeterya ve gençlik merkezi yer alıyor. Dev bahçede 2 suni 2 de doğal olmak üzere 4 gölet bulunacak. Ayrıca Millet Bahçesi Projesinde gençlerin kitap okuyabileceği, ücretsiz internet hizmetinden faydalanabileceği, derslerini çalışabileceği Millet Kıraathanesi de olacak. Tüm bu donatılarla Millet Bahçesi her yaştan insanın keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği gözde mekanların başında gelecek.
İstanbul'un unutulan sebze ve meyveleri yetiştirilecek
 
Pendik Millet Bahçesi bugün tüm dünyanın benimsediği kent tarım alanları ve ekolojik pazar temalarıyla donatılıyor. Alanın kuzeyde kentle birleştiği koru bölgesinden güneydeki meydan kompleksine kadar tasarlanan setler; Yavuz Sultan İnciri, Kavak İnciri, Boğaz Çileği, Mersin, Bayrampaşa Enginarı, Ahududu ve Çengelköy Salatalığı gibi İstanbul`un unutulan meyve ve sebzelerine ayrıldı.
Pendik Millet Bahçesi’nin Özellikleri
 
284 Bin Metrekare Alan
 
Kafeterya
 
2 Doğal Gölet
 
2 Suni Gölet
 
Seyir Terası ve Dinlenme İskelesi
 
Meydan ve Etkinlik Alanı
 
2 Adet Yansıma Havuzu
 
7.275 Metre Bisiklet Yolu
 
5.215 Metre Yürüyüş Yolu
 
412 Araç Kapasiteli Otopark
 
Piknik Alanı
 
1.300 Kişi Kapasiteli Amfi Tiyatro
 
7.640 Metrekare Kent Bostan Alanı
 
1 Ahşap Sera
 
4.600 Metrekare Ekstrem Spor Alanı
 
1 Adet İkili Zipline
 
Çocuk Oyun Alanı
 
Pazar Alanı
 
6 Seyir Terası
 
5 Çardak
 
2 Cep Bahçesi
 
Yaklaşık 5 Bin Ağaç
 
50 Bin Çalı ve Bitki
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor