Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Hamarat Ninelerden Lezzetli Yemekler

Esenler Belediyesi’nin, “Yerli Malı Haftası”na özel düzenlediği “ 2. Geleneksel Hamarat Nineler Yarışıyor” adlı programda Esenlerli 18 nine, yaptıkları kendi yörelerine ait birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarıyla yarıştı.

Hamarat Ninelerden Lezzetli Yemekler
Hamarat Ninelerden Lezzetli Yemekler Anadolu Havadis

“Yerli Malı Haftası”na özel olarak Esenler Belediyesi Dede Torun Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “2. Geleneksel Hamarat Nineler Yarışıyor” adlı programda Esenlerli 18 nine, torunlarıyla birlikte baklavadan böreğe, keteden içli köfteye, mantıdan katmere kadar yaptıkları Türk mutfağından geleneksel lezzetleri jüri üyelerine tattırdı. Yaptıkları yemeklerin tarifini anlatan ninelerin heyecanlı halleri görülmeye değerdi. Yarışmanın jüri koltuğunda Influencerler Hakan Aydeniz ve Eray Kılıç, Şef Hakan Tağlı yer aldı. TGRT Haber Muhabiri Sultan Akten de programda hem jüri üyeliği, hem de sunuculuk yaptı.

MALATYA’YA HAS BAKLAVA KAZANDI

Yemekleri tek tek tadan jüri üyeleri, yaptıkları puanlamanın ardından birinciyi belirlediler. Yarışmanın kazananı, Sultan Göktürk’ün Malatya’ya has yaptığı baklava oldu. Jüri üyeleri yarışmaya katılan tüm ninelere içinde yemek kitabının da olduğu çeşitli hediyeler verdi. Programın sonunda yapılan tüm yemekler; dedeler, nineler ve torunlarıyla birlikte afiyetle yendi.

YEMEKLERİN LEZZET SIRRI SAMİMİYET

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenlerli ninelerin yemeklerini tattı. Göksu, hiçbir nineyi diğerinden ayıramayacağı için jürilik yapmadığını ama yemeklerin hepsine tam puan verdiğini söyledi. Başkan Göksu, “Ninelerimizin torunlarıyla yemekler yapması, özellikle de eskiden, okul hayatımızda önemli yere sahip olan Yerli Malı Haftası’nda yapmaları çok önemli. Burada emek var, samimiyet var. Bu yemeklere lezzet katan tam olarak bu” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor