Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Esenler İzcileri Atalarını Unutmadı

Esenler izcileri, Sarıkamış Harekâtı'nın 105. yılında 9 ülkeden 120 izci lideriyle Allahuekber Dağı’na çıkarak, eksi 20 derece soğukta 90 bin şehidimizi saygıyla andı.

Esenler İzcileri Atalarını Unutmadı
Esenler İzcileri Atalarını Unutmadı Anadolu Havadis

Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyesi izci liderleri, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’na katılarak 1914’te 90 bin askerimizin donarak şehit düştüğü -Allahuekber Dağı’ndaki şehitlerimize karşı vefa borcunu yerine getirdi. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’na katılan Esenler izcileri, 5 gün boyunca Kars- Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak için gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

ATALARINI YÂD ETTİLER

Kamp öncesinde Erzurum’da bir araya gelen İzciler, Kars Kapı Şehitliği’ni ziyaret ederek, karla kaplanan şehit mezarlarını temizledi ve atalarını dualarla yâd etti. Gaziler Köyü’nün 105 yıl önce Sarıkamış Harekâtı ile alınmasının ardından 85’inci Alay Sancağı’nın, köy camisindeki minareye çekilişi temsili olarak canlandırıldı. Gaziler Jandarma Komutanlığı’ndan Mehmetçikler Alay Sancağı’nı minarede dalgalandırdıktan sonra bir asker ezan okudu. Daha sonra törene katılanlar Bardız Şehitliği’ne giderek dualar ettiler.

EKSİ 20 DERECEDE KAMP KURDULAR

İzciler, Sarıkamış şehitlerini anmak için, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Allahuekber Dağları’na yaklaşık 3 saat süren bir tırmanış yaptı. Hava sıcaklığının gece -20 dereceyi bulduğu dağlarda açtıkları çadırlarda uyudular. İzciler zirvede şehitlerin kabirleri başında dualar okudular.

MANEVİ HAZ DUYDUK

Allahuekber Dağı’nda manevi olarak büyük haz aldıklarını belirten izciler, “Atalarımızın, dedelerimizin bin türlü zorluklara nasıl katlandıklarına da şahit olduk. Biz üşütmez kıyafetler içinde üşürken, dedelerimizin eldivensiz, paltosuz, potinsiz çorapsız buralarda nasıl zorluklar içinde savaştıklarını birebir yaşadık. Şehitlik mertebesi en yüksek mertebe ama Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu etkinliği düzenleyen Türkiye İzcilik Federasyonu’na ve katılmamız için bize maddi manevi destek veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya da teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştular.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor