Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Mehmet Akif Ersoy,Vefatının 83.Yıldönümü’nde Sancaktepe’de Anıldı

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 83. yıldönümünde Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Mehmet Akif Ersoy,Vefatının 83.Yıldönümü’nde Sancaktepe’de Anıldı
Mehmet Akif Ersoy,Vefatının 83.Yıldönümü’nde Sancaktepe’de Anıldı Anadolu Havadis

Samandıra Kültür Merkezi’nde 27 Aralık Cuma günü düzenlenen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz,Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, Belediye Başkan Yardımcıları,İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, okunan Kuran tilavetinin ardından Mehmet Akif’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Törende konuşan Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argun, Gençleri bu tür programlarda gördüğü için çok duygulandığı ve mutlu olduğunu söyleyerek, "Ben sağlığına yetişemedim ancak annem bana kendisiyle ilgili çok şey anlattı. Dedem çok yönlü bir insandı. Ben onun ahlakına hayranım. Bir ahlak abidesi olduğu için onunla müthiş gurur duyuyorum. Dedemin kanından geldiğim için kendimi çok şanslı görüyorum. Safahat'ın gençler tarafından okunup çok iyi anlaşılmasını istiyorum. Safahat, o dönemi anlatan bir belgeseldir. Mehmet Akif'in her yönüyle okunması ve tanıtılması taraftarıyım" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise  Mehmet Akif’in sadece eserleriyle değil, bir eylem adamı olarak Milli Mücadeleye verdiği destekle gönüllerimizde taht kurmuş biri olduğunun altını çizerek “Mehmet Akif Ersoy gibi milletimize malolan değerlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara tanıtılması bizim tarihe olan sorumluluğumuzdur. Gençlerimizin onun vatan sevgisi, bağımsızlık inancı, bilgi birikimi ve mücadele azminden öğrenecekleri çok şey var. Bu yüzden, her yıl düzenlediğimiz bu anma törenlerinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Çelik ise yaptığı konuşmada, Mehmet Akif’in şairliğinin ve kanaat önderliğinin yanı sıra inançlı kişiliği, sağlam karakteri, mütevazı hayatı ve vatanseverliği ile de gönüllerimizde kalıcı izler bırakan bir fikir insanı olduğunun altını çizerek “ Onun gibi milletimize mal olan değerlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara tanıtılması bizim tarihe olan sorumluluğumuzdur. Gençlerimizin onun vatan sevgisi, bağımsızlık inancı, bilgi birikimi ve mücadele azminden öğrenecekleri çok şey var. Bu yüzden, her yıl düzenlediğimiz bu anma törenlerinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle, büyük şairimizin torunu Değerli Selma  Hanımefendi’ye de programımıza katıldığı için sizlerin huzurunda şükranlarımı sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Çelik Mehmet Akif’in torunu Selma Ersoy Argun’a programa katılımında ötürü teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor