Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Esenler’de Hamsi Ve Horon Coşkusu

Esenler'de düzenlenen “9. Geleneksel Hamsi ve Horon Festivali”nde 5 ton hamsi, binlerce vatandaşa ikram edildi. Karadeniz coşkusunun yaşandığı festivalde İsmail Türüt ve Zeki Uçkan'ın müzik ziyafeti eşliğinde Dörtyol Meydanı'nda hep birlikte türküler söylenip horon oynandı.

Esenler’de Hamsi Ve Horon Coşkusu
Esenler’de Hamsi Ve Horon Coşkusu Anadolu Havadis

Anadolu kültürünü Esenler’de yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bir çok etkinliği gerçekleştiren Esenler Belediyesi, Esenler Rizeliler Derneği ile ortaklaşa “9. Geleneksel Hamsi ve Horon Festivali” düzenledi. 7’den 70’e katılan herkesin oldukça coşkulu vakit geçirdiği Festival bu yıl da Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirildi. Festivale bazı bölge milletvekilleri, üst düzey yöneticiler, siyaset, eğitim, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri ile ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan festival, kemençe ve tulum eşliğinde vatandaşların horon oynaması ve Esenler Rizeliler Derneği Halk Oyunları ekiplerinin Karadeniz’e özgü halk oyunlarını sergilemesiyle başladı.

GÖKSU MANGALIN BAŞINA GEÇİP HAMSİ İKRAM ETTİ

Festivalde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte tonlarca hamsinin pişirildiği 20 metre uzunluğundaki mangalın başına geçip, hamsileri ekmek arası yaparak vatandaşlara ikram etti. Mangalın önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hamsiye büyük ilgi gösterdi. Mangalda ve dev kazanlarda pişirilen 5 ton hamsi, Rize çayı, helva ve kuymak vatandaşlara ikram edildi. Göksu, dev kazanda pişen kuymağı da hem karıştırdı hem de vatandaşa servis etti.

53 SANİYEDE 34 HAMSİ

Bu renkli günde, hamsiyle yapılmış birbirinden farklı 20 farklı lezzet de tanıtıldı ve tarifleri paylaşıldı. “53 Saniyede En Fazla Hamsi Yeme Yarışması” ise renkli görüntülere sahne oldu. 53 saniyede 34 tane balık yiyerek yarışmaya kazanan Kastamonulu Murat Eyan’a kemençe hediye edildi.

MÜZİK ZİYAFETİ EŞLİĞİNDE HORON OYNADILAR

Festivalde Karadeniz’in sevilen sesleri İsmail Türüt ve Zeki Uçkan da konser verdiler. Kemençe ve tulum eşliğindeki müzik ziyafeti eşliğinde, Karadeniz’in muhteşem ezgileri eşliğinde, insanın kanını ısıtan horonu oynandı, Esenler’de Karadeniz coşkusu yaşandı. Konseri sırasında İsmail Türüt, “Mısır’ı Kuruttun mu?” türküsünü seslendirdi, protokol üyeleri de sahnede horon oynayarak kendisine eşlik ettiler.

YERYÜZÜNE KARDEŞLİK MESAJI VERİYORUZ

Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki festivallerin bize kardeşliğimizi hatırlattığını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şöyle konuştu:

“Bu meydanda Rizeli kardeşlerimizle hamsi ve horon, Trabzonlu kardeşlerimizle lahana, Malatyalılarla kayısı, Adıyamanlılarla da çiğ köfte ve nar festivali yaparken bu toprakların her bir değerini, lezzetini ve ruhunu kardeşliğimizle taçlandırarak, yeryüzünde kardeşliğin ne anlama geldiğini gösteriyoruz. Bu meydan kardeşlik meydanıdır. Esenler’in huzurunun ve bereketinin meydanıdır. Bugün Rizeli kardeşlerimizle beraber artık bir gelenek haline gelen, dokuzuncusunu organize ettiğimiz festivalimizde bir taraftan hamsiyi diğer taraftan  kuymağı tadarken aslında bu toprakların kıymetinin ne anlama geldiğini iç dünyamızda gönlümüzün baş köşesine koyarak yeniden anlıyoruz.”

ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

Birlik ve beraberlik mesajı veren Esenler Kaymakamı Adil Karataş,”Bugün beni horon kısmından çok hamsi kısmı ilgilendiriyor. Hamsiden başka bir balık yemiyorum. Bugün burada amacımız birliğimizi, beraberliğimizi göstermek. Sadece Rizeli hemşerilerimiz değil Anadolu’muzun tüm insanları buradalar. Derler ya; ‘Gönül ne çay ister ne kahve, gönül muhabbet ister, çay ve kahve bahane.’ Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, saygı ve sevgimizi artırsın” dedi.

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI EKİM AYINDA AÇILIYOR

Türkiye’nin denize yapılan ikinci havalimanı olan Rize- Artvin Havalimanı’nın Ekim ayında açılacağı müjdesini veren AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “İlk günden beri Esenler’deki Hamsi ve Horon Festivali’ne katılıyorum. Bugün burada hamsimizi de kuymağımızı da yedik ama bu burada bitmiyor, sizleri Rize’ye bekliyoruz. Rize’ye dünyanın denize inşa edilen dördüncü havalimanını yapıyoruz.

Türkiye’de ilkini Ordu- Giresun’da yaptığımız havalimanının ikincisini de Rize-Artvin’de yapıyoruz. İnşaatın yüzde 60’ı bitmiş durumda. İnşallah Ekim ayının sonunda Cumhurbaşkanımızın uçağını bu havalimanına indireceğiz. Bundan sonra hepinizi Rize’nin yeşilliklerine, derelerine, yaylalarına, çay toplamaya, tereyağı ve bal yemeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor