Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Esenler’den İdlib’e Kardeşlik Konvoyu

Esenler Belediyesi, Türk Kızılayı, Deniz Feneri Derneği ve İHH işbirliğiyle İdlib için yardım kampanyası başlattı ve ilk konvoyu Dörtyol Meydanı'ndan İdlib'e umut olmak için uğurladı.

Esenler’den İdlib’e Kardeşlik Konvoyu
Esenler’den İdlib’e Kardeşlik Konvoyu Anadolu Havadis

Savaş, açlık, hastalık ve soğukla mücadele eden, zorla göç edilmeye zorlanan İdlib’e bir yardım eli de Esenlerliler’den geldi. Esenler Belediyesi, hayatta kalma mücadelesi veren İdlibli kardeşlerimiz için “Haydi Esenler, İdlib İçin Kardeşlik Vakti!” adlı bir yardım kampanyası başlattı. Gıda, çadır, hijyen malzemeleri, soba, battaniye ve briket ev gibi birçok yardım malzemesini kapsayan ve ilk 2 TIR’dan oluşan yardım konvoyu, Esenler Dörtyol Meydanı’ndan İdlib’e umut olmak üzere dualarla yola çıktı. Esenler’den İdlib’e 100 TIR yardım malzemesi gönderilmesi hedefleniyor.

İdlib’e yardım konvoyunun uğurlama törenine; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da katıldı.

İDLİB’E ESENLER KÖYÜ

İdlib’te insanların barınabilecekleri bir ‘Esenler Köyü’ kurmayı hedeflediklerini açıklayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu şöyle konuştu:

“Suriye’de büyük bir dram yaşanıyor. O dramın en acısı da şuanda İdlib’de yaşanıyor. Hem de bütün dünyanın gözü önünde. Bu drama karşı yine  yeryüzünde insanlığın vicdanı olan bu toprakların çocukları harekete geçiyor. Dünyada yine görmüyorlar. Yine körler yine sağırlar. Türk Kızılayı, İHH ve Deniz Feneri Derneği ile birlikte İdlib’teki acıya merhem olmak için bir seferberlik başlattık. Bugün burada ilk iki TIR’ımızı gönderiyoruz. Allah izin ederse hedefimiz 100 TIR yardım göndermek. Bir diğer hedefimiz ise insanların barınabileceği kerpiç evlerden kurulu bir ‘Esenler Köyü’ kurmak. Burada olan kardeşlerime sesleniyorum; gelin hep birlikte bir seferberlik ilan edelim. Bizim emeğimiz, Rabbimin rızası dahilinde oradaki acının dinmesinde, yüreklerinin ısınmasında bir katkı sağlayalım. Biz merhamet toplumu olarak bu görevle sorumluyuz. Bu sebeple bu kampanyayı yapan sadece bizler değil Esenler’de yaşayan tüm kardeşlerimizdir.”

EN FAZLA İNSANİ YARDIMI TÜRKİYE YAPIYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dünyada en fazla insani yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak, “Yeni doğmuş bebekler, anneler, çocuklar, bu soğuk ve yağışlı havada hayatta kalmak için mücadele ediyorlar ama masumların ve mazlumların çığlıkları, yaşadıkları trajediyi kör dünyanın gözleri görmemektedir. Dünyada en fazla insani yardım yapan ülke, Türkiye. Dünyanın neresinde trajedi varsa Cumhurbaşkanımız önderliğinde biz oraya koşuyoruz ve ulaşıyoruz. Güney sınırlarımızda yaşanan bu trajediye de duyarsız kalmadık. Allah bu yardımları yapan herkesten razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Şentop ve Göksu, İdlib’e yardım için hazır bulunan kumbaraya bağışlarını attılar. Daha sonra Esenler Müftüsü Halil Şekerci’nin yaptığı dua ile, kampanyanın ilk 2TIR’ı İdlib’deki mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor