Advert
Advert
en iyi casino siteleri

‘Karınca’ Filminin Galası Esenler’de Yapıldı

Sinema dünyasından pek çok isim Nazif Tunç'un yönetmenliğini yaptığı "Karınca" filminin galasında buluştu.

‘Karınca’ Filminin Galası Esenler’de Yapıldı
‘Karınca’ Filminin Galası Esenler’de Yapıldı Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi, sinema salonlarında gösterim fırsatı bulamayan veya salon imkânı az olan filmlere “Bağımsız Film Galaları” düzenliyor. Sinemaya ve sinemacıya destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğin bu ayki konuğu, toplumsal gerçekliğe dikkat çeken konusuyla “Karınca” filmi oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen galaya, film ekibinin ve oyuncuların yanı sıra yönetmen Yüksel Aksu, Kubilay Erkan Yazıcı, Sinan Sertel, Ahmet Sönmez, Mustafa Kara, Yılmaz Atadeniz, Murat Pay ile oyuncu Vildan Atasever, Mürşid Ağa Bağ, Yüksel Akça Görkem Yeltan ve yapımcı Ahmet Edebali de katıldı.

‘KARINCA’NIN DÜĞÜNÜ BUGÜN

Yönetmen Nazif Tunç, Karınca filmi için düzenlenen gecenin bir düğün olduğunu söyleyerek, “Sadece insanların değil ‘Karınca’nın da düğünü oluyor. Dört yıldan bu yana geceli gündüzlü çetin bir mücadele verdiğimiz ‘Karınca’ filminin galası, seyirciyle buluşma düğünü bu gece, sevinçliyiz, mutluyuz.” dedi.

FİLM, MEMLEKET SEVDASINI AKTARIYOR

Filmde karıncanın kendi soydaşlarını yani ‘Karınca Milleti’ni yok etmeye çalışan fillerle temsili olarak savaştığını ifade eden Tunç, şöyle devam etti:

“Bizim ülkemiz çok sıkıntılı dönemler yaşıyor, her taraftan birtakım taarruzlarla karşı karşıya, her türlü işgalin eşiğinde. ‘Karınca’, bir Anadolu Müslümanı’nın bütün bu taarruzlara karşı sağına soluna bakmadan, ‘Asker var mı, güvenlik kuvvetleri var mı, polis var mı?’ demeden bu emperyalist düzene karşı tek başına mücadele edebileceğini gösterdiğimiz, memleket sevdasının yürek istediğini gösterdiğimiz bir film.”

HEPİMİZİN BAŞINDAKİ BİR KONU İŞLENİYOR

Oyuncu Halit Karaata, filmin belki çok fazla bahsedilmeyen fakat pek çok kimsenin iliklerine kadar hissettiği bir konuyu ele aldığını ifade ederek, “Her akşam televizyon başında, haberlerde dinlerken içimizin titrediği ‘Ya bu işin sonu ne olacak?’ diye düşündüğümüz, hepimizin başında, hepimizin musibeti bir konu.” diye konuştu.

Çekimlerin emek açısından zor geçtiğini, emek yoğun bir set olduğunu belirten Karaata, filmin senaryosunu da yazdığı için oynarken zorlanmadığını, duygulardan çok aklını ön planda tutarak oyunculuk yaptığını anlatarak, “Galamız hayırlı ve uğurlu olsun. Umarım devamı gelir, gişesini, seyircisini bulur ve izlenir. Yapılan emek ve harcanan para boşuna gitmez, temennim budur.” şeklinde konuştu.

HALKTAN BİR HİKÂYE

Oyuncu Hacer Kızılhan, “Karınca çok değerli ve çok tatlı bir hikâyesi olan bir film. Benim de ilk göz ağrım. O yüzden benim için yeri her zaman çok ayrı olacak. Bu projeye dahil olmaktan dolayı da çok heyecanlı ve mutluyum. Çok halktan bir hikâyeyi anlatıyoruz. Bu proje 5 yıldır ellerindeymiş ama uzun bir süre sonra gün yüzüne çıkıp çekmeye başlıyorlar ve bu rol de bana nasip oluyor. Fidan, çok tatlı ve çok naif bir karakter güzel bir yolculuğa çıkıyor, ben de onunla beraber bu yolculuğa çıkıyorum” ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Oğuz Tunç ise yıllardır uzak kaldığı sinemaya bu filmle geri döndüğünü, çekimler esnasında film ekibiyle çok güzel bir diyalog yakaladıklarını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Film gösterimi sonrasında gerçekleştirilen söyleşide film ekibi, seyircilerin sorularını cevapladı.

Programın ardından Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu tarafından, söyleşiye katılanlara çiçek takdim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor