Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Ümraniye’de Evde Kalan Yüzlerce Ailenin Yemeğini Aşevi Karşılıyor

Ümraniye’de yıllardır kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren belediyeye ait aşevi, koronavirüs salgınının ardından yüzlerce ailenin evinde kalmasına katkıda bulundu. Aşevinde sabah saat 04.30 sıralarında başlayıp öğlen saatlerine kadar süren maraton kameralara yansıdı.

Ümraniye’de Evde Kalan Yüzlerce Ailenin Yemeğini Aşevi Karşılıyor
Ümraniye’de Evde Kalan Yüzlerce Ailenin Yemeğini Aşevi Karşılıyor Anadolu Havadis

Ümraniye Belediyesi Halil İbrahim Sofrası Aşevi, yıllardır kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelere hizmet ediyor. Her gün yüzlerce aile için kazanların kaynadığı aşevinde yapılan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerin evine kadar bırakılıyor.

Koronavirüs salgınının etkili olduğu bu süreçte önemi daha da artan aşevinin verdiği hizmet nedeniyle, yüzlerce aile evinde kalarak koronavirüs salgınının önlenmesinde büyük katkılar sağlıyor. Aşevinde sabah saat 04.30 sıralarında başlayan yemek maratonu gün boyunca sürüyor. Erken saatlerde göreve başlayan personel, kazanların altını yaktıktan sonra yemek yapmak için işe koyuluyor. Görevliler çorbasından pilavına kadar yemekleri yapmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Dev kazanlarda kaynatılan yemekler piştikten sonra yüzlerce kapalı tasa dolduruluyor. Her şeyi ile hazır hale getirilen yemekler daha sonra araçlara yüklenerek, ihtiyaç sahibi ailelere tek tek dağıtılıyor.

 Yemekleri kapılarına kadar gelen bir vatandaş, “Çıkamıyorum, annem yatıyor. Devletimizden Allah razı olsun. Evden çıkmasınlar, sağlığımıza dikkat edelim” dedi.

Halil İbrahim Sofrası Aşevi Sorumlu Şefi Özgür Aydoğan, “Burada şuanda günde 430 aileye yemek yapıyoruz. Bu da bin 500 kişiye tekabül ediyor. İki öğün yiyebilecekleri yemeği ailelere gönderiyoruz. Sabah 04.30’da başlıyoruz, saat 09.00’da yedi ekiple yemek dağıtımına başlıyoruz. Arkadaşlarımız evleri tek tek dolaşarak yemekleri ailelere teslim ediyorlar” dedi.

Koronavirüs salgını sürecinde bazı tedbirler de aldıklarını ifade eden Özgür Aydoğan, “Bizim için hijyen çok önemli. Özellikle bu süreçte arkadaşlarımız buraya gelirken toplu taşıma kullanmıyorlar ve belediyenin araçları ile geliyorlar. Bir de tedbir amaçlı bu aralar personel sayımızı da düşürdük. Hijyen kurallarını da sonuna kadar uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor