Advert
Advert
en iyi casino siteleri

15 Temmuz’da Tankın Ezdiği Otomobil Anıt Oldu

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Esenler'de tankın altında kalarak ezilen otomobilin anıtı, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde açıldı. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, "15 Temmuz Anıtı gelecek neslin rehberi olacak" dedi.

15 Temmuz’da Tankın Ezdiği Otomobil Anıt Oldu
15 Temmuz’da Tankın Ezdiği Otomobil Anıt Oldu Anadolu Havadis

15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırmasının ardından otomobiliyle sokağa çıkan Şahin Kurumuş ve dört arkadaşı, Esenler’de içinde bulundukları otomobilde hain darbecilerin saldırısında tankın altında kalmıştı. O gece tankın altında kalıp ezilen ve 5 kişinin mucizevi bir şekilde sağ kurtulduğu araç, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde ’15 Temmuz Anıtı’ olarak yerini aldı. Açılış programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Millet Olmanın Ne Demek Olduğunu Tarihe Kazıdık

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin 15 Temmuz darbe girişimi için çok anlamlı bir mekân olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Esenler’de şehitlerimizin çoğu ya tanklarla ezildi ya da tankların üzerinde vuruldu. Bu anlamda tankların bu milletin hafızasında, özellikle de Esenlerli kardeşlerimizin hafızasında daha anlamlı ve unutulmaz bir yer bulmasını istiyoruz. 15 Temmuz Millet Bahçesi, 15 Temmuz için çok anlamlı bir mekân.  Eline silah alarak kendi milletine silah doğrultan bazı komutanlar maalesef bu kışladan çıktılar. Komutan demek bile insana utanç verici geliyor. Bu insanlar yaptıklarının cezasını en ağır şekilde çekiyorlar. Bu kışladan çıkanlar bir taraftan Atışalanı Caddesi’nde insanların üstüne tankları sürdüler, bir taraftan da silahlarının namlularını sokaklardaki vatandaşlarımıza doğrulttular. Çok şükür, Türkiye bu hain saldırıyı, liderinin yürekliliğiyle beraber çok ağır bedeller ödeyerek geri püskürttü. Tarihe, bir millet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha yazdırdı. Bir milletin lideriyle aynı duyguyu paylaşmasının ne anlama geldiği, tarihin sayfalarına asla silinmeyecek şekilde yeniden yazıldı.”

“15 Temmuz Anıtı” Gelecek Neslin Rehberi Olacak

’15 Temmuz Anıtı’nın gelecek neslin rehberi olacağının altını çizen Başkan Göksu, “Bu park var olduğu sürece tankın ezdiği araç da var olacak. Millet Bahçesi’nin anlamlı bir anıtı haline gelecek. Bu civarda yaşayan 5 milyona yakın insan, Millet Bahçesi’ni her ziyaret ettiğinde bu aracın hikayesini okuyarak yeniden tarih, millet ve devlet şuurunu anlayacak. Anıt, bu devletin çocuklarına kendilerini geleceğe nasıl hazırlayacakları konusunda rehberlik sunacak” dedi.

Otomobilin Anıtı 15 Temmuz Ruhunu Anlatıyor

 

15 Temmuz ruhunun Esenler’de yaşatılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, “15 Temmuz’u doğru aktaran programlara destek vermeye devam edeceğiz. Bu otomobilin anıtı da, o ruhu çok iyi anlatıyor. Araçta o gece 5 kişi vardı. Aracın sivil olduğunu bilen hainler, yine de tankı üstüne sürdüler. Herkesin şehit olması an meselesiydi ama kardeşlerimiz sağ kurtuldular. 15 Temmuz’da mükemmel bir mücadele verdik” diye konuştu.

15 Temmuz’dan İbret Almalıyız

Esenler Kaymakamı Adil Karataş da, 15 Temmuz’dan ibret almamız gerektiğini hatırlatarak, “Bizim bu yaşananları unutmamamız için, tarihin tekerrür etmemesi için 15 Temmuz’dan ibret almalıyız. Biz bir ve beraber olursak aynı musibetleri tekrar yaşamayız” dedi.

Ne Olduğunu Anlamadan Tank Üzerimizden Geçti

Tankın ezdiği aracın sahibi ve şoför koltuğunda oturan Şahin Kurumuş, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“O gece evdeydik. Daha sonra darbe olduğunu öğrendik. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa çıktık. 5 arkadaşımla birlikte arabaya atladık. İlk olarak Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittik. Oraya yapacak bir şey olmayacağını öğrenince hava alanına karşılamaya gidelim dedik. Atışalanı Kavşağı’ndan  0-3 Otoyolu’na çıkınca iki üç araç önde tankın araçları ezdiğini gördüm. Arkadaşlarıma dönüp ‘tank arabaları eziyor’ dememle birlikte tank bizim de üstümüzden geçti. Allah’a çok şükür hiçbirimize bir şey olmadı. Ufak tefek durumların haricinde herkes arabadan sağlıklı çıktı. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz yaşatmasın, bu hainlere de gün yüzü göstermesin. Bugün olsa yine aynı şekilde sokağa çıkarım.”

15 Temmuz Fotoğraflarla Sergilendi

Programın sonunda 15 Temmuz şehitlerinin ruhları ve ülkemizin birliği ve dirliği için dualar edildi. 15 Temmuz Millet Kütüphanesi’nde 40 fotoğraftan oluşan sergide de, 15 Temmuz gecesi Esenler’de gösterilen direnişin fotoğrafları yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor