Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Ümraniye’de 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Ümraniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Santral Etkinlik Alanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, sabah saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu. Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen programda çok sayıda etkinlik gerçekleşirken, 15 Temmuz’u anlatan görüntüleri izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Ümraniye’de 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti
Ümraniye’de 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Anadolu Havadis

Ümraniye Belediyesi tarafından Santral Etkinlik Alanı’nda 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’ncü yılında anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenen programa katılan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile sabah saatlerine kadar nöbet tuttu. Bu anlamlı geceye Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu, BBP Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, Ümraniye Belediyesi Meclis üyeleri, şehit yakınları ve çok sayıda gazi katıldı.

Program, Ümraniye Belediyesi bünyesinde bulunan spor eğitmeni ve sporcuların 15 Temmuz anısına düzenledikleri bisiklet turu ile başladı. Bu sırada Çarşı Meydan’da toplanan Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı da, Santral Etkinlik Alanı’na kadar yürüyerek mehteran konseri düzenledi. Mehteran takımının gösterileri etkinlik alanında da devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ile etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, programın ilerleyen saatlerinde okunan Kur’an-ı Kerimi dinleyerek, şehit ve gaziler için dua etti.

O gecenin görüntülerini izleyen gazi gözyaşlarını tutamadı

Santral Etkinlik Alanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, o geceye ait görüntüleri izlerken duygusal anlar yaşadı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbecilerin top atışı sonucu kafasına şarapnel parçası isabet eden Gazi Ali Osmanoğlu, o gecenin görüntülerini izlerken gözyaşlarını tutamadı. Gazi Ali Osmanoğlu, “Allah bir daha yaşatmasın, bu görüntüyü görünce tekrar o güne gittim. Aynı şeyleri yaşadım” dedi.

Ellerinde dev Türk bayrakları ile etkinlik alanına gelen vatandaşlar, demokrasi nöbeti boyunca alandaki coşkuya eşlik etti.

“Türk halkı ne kadar övünse azdır”

Demokrasi nöbetinin tutulduğu gecede konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Türk halkının 15 Temmuz gecesinde silahlara karşı imanıyla, kalbiyle vatanını ve milletini koruduğunu ifade ederek, “Türk halkı bununla ne kadar övünse azdır. Bundan dolayı herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Yıldırım, “4 sene önce bu darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kadın, erkek, çocuk herkesin sokağa dökülmesiyle bastırıldı. Bir tarafta savaş uçakları, kendi ülkesine bomba atan hainler, kendi ülkesindeki sivil halka silah sıkanlar vardı. Diğer tarafta o silaha karşı kendi imanıyla, kalbiyle, vatanını, milletini, dinini, ülkesini seven insanlar bir araya gelip bunu bastırdı. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk halkına şükranlarımı arz ediyorum. Türk halkı bununla ne kadar övünse azdır. Bundan dolayı herkese ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ileterek , “Cumhurbaşkanımız o akşam milletini sahaya çağırmasaydı bambaşka bir akşam yaşayacaktık. O gece sokaklardan kaçmayıp da, bir yerlere sığınmayıp da, vatanı için, bayrağı için, milleti için, ümmeti için, tankların önüne, mermilerin önüne kendilerini siper eden bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum. O vatan hainlerine, ülkemizi bölüp parçalamak isteyen o vatan hainlerine hiçbir zaman fırsat vermedik, inşallah bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu da yaptığı konuşmada, “Aziz milletimiz 15 Temmuz akşamı, ülkemizin üzerine kara bulutların kapladığı o karanlık gecede, hain darbe girişimine ki bunun çok daha ötesinde ülkenin işgaline karşı milletimiz dimdik durdu. Cesaretle büyük bir mücadele göstererek sabahın ilk ışıklarında ülkemiz, milletimiz aydınlığa ulaştı. O gece biraz önce yayınlanan videolarda da gördünüz, inanılır gibi değil. Yapılanlar bu millete karşı doğrultulan silahlar, 251 şehidimiz ve binlerce gazimiz. Rabbim bu milleti bir daha bu tür felaketlerle, hain ve şer odaklarıyla karşı karşıya bırakmasın” dedi.

Program Ömer Karaoğlu ve Esat Kabaklı konserleri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Özellikle Esat Kabaklı’nın seslendirdiği parçalarla coşan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını bir an olsun bırakmadı ve sabah saatlerine kadar demokrasi nöbetini sürdürdü. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor