Advert
Advert
en iyi casino siteleri

MADENLER MEYDANI İBB MOBİL BÜFE HAKKINDA

Madenler Meydanı’nda büfe ve benzeri yerlerin açılması ile ilgili tüm yetki ve sorumluluk ilçe belediyesi olarak Çekmeköy Belediyesi’ne aittir. Bu nedenle ücretli ya da ücretsiz etkinliklerle meydanda faaliyet göstermek isteyen; kişi, kurum ya da kuruluşların ilçe belediyesini yazılı olarak haberdar etmesi ve yazılı olarak izin alması gerekmektedir.

MADENLER MEYDANI İBB MOBİL BÜFE  HAKKINDA
MADENLER MEYDANI İBB MOBİL BÜFE  HAKKINDA Anadolu Havadis

İBB tarafından meydana konulan mobil büfenin faaliyet alanı ile ilgili kulaktan kulağa varsayımlar dolaşmasına rağmen, yetkililer tarafından kanuna uygun olarak bir başvuru yapılmamıştır. Kaldı ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meydanlarda büfe işletmesi gibi bir görevi yoktur. Konu ile ilgili 17.07.2020 tarihinde İBB meclisinde görüşmeler olmuş ama meclis tarafından onaylanmayan bu işletmelerin İBB açısından da  kanuni dayanağı bulunmamaktadır. Hal böyle olunca bir kamu kurumu olarak yasalara uygun olmayan bir faaliyete izin vermemiz beklenemez. Eğer bu konuda bugün açık bir kapı bırakırsak, farklı kişi ve kurumların  kanuna aykırı hareket etme taleplerinin de yolunu açmış oluruz. 

11 yıldır bazı sivil toplum kuruluşlarımıza destek olmak amacı dışında, Madenler Meydanı’nda ticari işletmelerin tüm taleplerine halkımızın çıkarlarını gözeterek izin vermediğimizi ayrıca hatırlatmak isteriz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meydanlarda mobil büfe açabilme yetkisini alıp, yazılı olarak bize hem inşaat hem de gıda güvenliği açısından işletme ruhsatı başvurusunda bulunduğu takdirde, hemşehrilerimizin azami faydası gözetilerek gerekli işlemler yapılacaktır.

Konu ile ilgili birkaç gündür yaşanan süreç içinde İBB yetkilileri ile görüşmelerimizde tarafımıza sözel olarak; “Meydanda, üniversite tercih döneminde öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek bir çadır kurulacağı, büfenin de çadıra gelenlere ikramda bulunmak için kurulduğu,” ifade edilmiştir. Gençlerimizin geleceği ile ilgili önemli bir noktada yapılacak bu hizmete zorluk çıkarmak gibi bir niyetimizin olmadığını, yasal süreç gereği çadırın ve büfenin kurulacağı ve kaldırılacağı tarihlerin belediyemize yazılı olarak iletilmesi durumunda İBB ekiplerine yardımcı olmak istediğimizi ilettik.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin karşı karşıya geldiği algısı oluşturan bu durumun bir an önce yasalara uygun şekilde çözüleceğine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor