Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Ümraniye’deki Binalarda Risk Denetimi

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından riskli bina denetimlerini yoğunlaştırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında işyeri bulunan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol ederek denetim yaptı.

Ümraniye’deki Binalarda Risk Denetimi
Ümraniye’deki Binalarda Risk Denetimi Anadolu Havadis

İzmir’de yaşanan deprem sırasında yıkılan bazı binalarda kolon ve kirişlerin kesildiği tespit edilmişti. Ümraniye’de binalara yönelik risk denetimlerini rutin olarak sürdüren Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, bu denetimlerini İzmir depreminin ardından daha da yoğunlaştırdı. Özellikle zemin ve bodrum katlarında işyeri bulunan binalar, Ümraniye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından denetlendi. Bu tür işyerlerini tek tek kontrol eden ekipler, binaların ruhsatlarına göre kolon ve kirişlerinde herhangi bir müdahale olup olmadığını kontrol etti.

Ümraniye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli Halil Songül, “Zemin katta ya da bodrum kattaki tek parça olarak kullanılan dükkanların, binanın ana taşıyıcı unsurlarının, kolon ve kirişlerinin tadilat çalışması esnasında herhangi bir zarar görüp görmediği ile alakalı kontroller yapıyoruz. Bu kontrolleri daha önce de yapıyorduk ancak İzmir depreminden sonra bu konuda hassasiyetimiz daha arttı” dedi.

Denetimler sırasında hangi konulara baktıklarını anlatan Halil Songül, “Daha önce de zaten binaları statik açıdan kontrol ediyorduk. Ama şimdi bitmiş, dükkan olarak kullanılan yerleri, daha sonra da bizim kontrollerimiz dışında tadilat çalışmasında yapılan bir zarar varsa hasar verilmişse, onların genel itibari ile tespiti yönünde bir çalışma yapıyoruz, statik bakımdan binaların zarar uğramaması için.

Yapılan tadilatlar tabi ilk başta basit amaçlı tadilatlar oluyor ama bazen işte bir boruyu geçirirken veya elektrik hattında engel olarak gördükleri için kirişe zarar verebiliyorlar, kolonu parçalayıp içinden geçirebiliyorlar. Bu gibi durumları tespit ettiğimizde yönetmeliklerin vermiş olduğu gereklilikleri yerine getiriyoruz. Kolonda veya kirişte küçük bir tahribat yapılmış olsa bile vatandaşların can güvenliği için binayı mühürlüyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşların bu tür tadilatları bazen bilerek bazen de bilmeyerek yaptığını ifade eden Halil Songül, “Bundan dolayı bilinçli bilinçsiz yapılan her türlü tadilatların, bu amaçla yapılan tadilatların önüne geçmek için kontrollerimiz bu yönde devam ediyor. Şayet bu tadilatlar sırasında binaların kolon ve kirişlerine zarar verilmişse imar kirliliğine sebebiyet vermekten dolayı Türk Ceza Kanunun 184. Maddesine göre, 2 yıldan 5 yıla kadar yargılanma durumu var. Çünkü yapıda proje dışı yapılacak her türlü imalat, imar kirliliği suçuna sebebiyet veriyor ve bundan dolayı biz savcılığa suç duyurusunda bulunabiliyoruz. Bundan sonrasına ise yargı mercileri bakıyor” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor