Advert
Advert
en iyi casino siteleri

“AKİF’İN ÇİZGİSİ İSTİKLAL MARŞI” KARİKATÜR YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Esenler Belediyesi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un gelecek nesillere tanıtılması ve anlaşılması amacıyla “Akif’in Çizgisi İstiklal Marşı” konulu bir karikatür yarışması düzenliyor.

“AKİF’İN ÇİZGİSİ İSTİKLAL MARŞI” KARİKATÜR YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI
“AKİF’İN ÇİZGİSİ İSTİKLAL MARŞI” KARİKATÜR YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un satırlarında gizlenen dünyayı bugünkü kuşaklara aktarmak amacıyla “Akif’in Çizgisi İstiklal Marşı” konulu bir karikatür yarışması düzenliyor. Çok sayıda sanatçının destek verdiği “Akif’in Çizgisi” isimli karikatür sergisi projesinin devamı niteliğinde olan yarışmaya, 15 yaş ve üzeri tüm amatör sanatçılar katılım sağlayabilecek.

SON BAŞVURU 25 ARALIK

Yarışmaya katılacak eserlerin Mehmet Akif Ersoy’u veya İstiklal Marşı dizelerinin tamamını ya da bir bölümünü konu alan karikatür çizimlerinden oluşması gerekiyor. Sanatçıların en fazla bir eser ile katılabileceği yarışmada, eserler her türlü çizim araç gereçleri ve çizim programlarıyla üretilebilecek. Abdülbaki Kömür ve Demirhan Kadıoğlu’nun başkanlık yaptığı jüri tarafından değerlendirilecek eserlerde daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olmak şartı aranıyor. 25 Aralık’a kadar yarışmacılar eserlerini elden ESEV yönetim ofisine teslim edebilecek veya esenlersanatevi@gmail.com adresine mail yolu ile gönderebilecekler. Dereceye giren eserlere toplam 11 bin TL ödülün verileceği yarışmaya son başvuru tarihi ise 25 Aralık.

ÖDÜL TÖRENİ 12 MART’TA

27 Aralık’ta kazananların açıklanacağı yarışmanın ödülleri, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart tarihinde düzenlenecek program ile sahiplerini bulacak. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye bin TL ödülün verileceği yarışmada, ayrıca 3 esere de mansiyon ödülü olarak 500 TL verilecek.

Yarışma şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor