Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Pendik Belediyesinden Koronavirüs’e karşı ses komutlu asansör

Pendik Belediyesi, Türkiye belediyeleri arasında bir ilke imza atarak Koronavirüs Salgını’na karşı asansörlerde teması en aza indirecek yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Asansörler tuş kullanımı yerine artık sesli komutla çalışıyor.

Pendik Belediyesinden Koronavirüs’e karşı ses komutlu asansör
Pendik Belediyesinden Koronavirüs’e karşı ses komutlu asansör Anadolu Havadis

Pendik Belediyesi ana hizmet binasındaki asansörleri, tuş kullanımı yerine sesli komutla çalışır hale getirdi. Yapay zekâlı sesli komut uygulaması sayesinde asansörü kullanan kişilerin tuşlara basarak  asansörle temas etme oranı en aza indirilmiş oldu. Asansörde sesli komut uygulamasını gören vatandaşlar önce şaşırdı, ardından uygulamadan memnun olduklarını belirtti. Yerli mühendisler tarafından üretilen asansörlerde sesli komut özelliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bilişim Vadisi'nin ardından Pendik Belediyesinde kullanılmaya başlandı. Bu uygulama Türkiye’deki belediyelerde ilk olma özelliği de taşıyor.

Yapay zekâ teknolojisi kullanıldı

Pandemi döneminde tedbirlerin daha fazla artırılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Bu hassas dönemde sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte tedbirleri artırmak adına bir çalışma ortaya koyduk. Teknopark’taki partnerlerimiz ve bilgi işlem ekibimiz yapay zekâ uygulamasını ortaya koydu. Belediyemizde ağırladığımız vatandaşlarımızın asansöre temas etmeden sesli komutla asansörleri kullanmalarını sağlamış olduk.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor