Advert
Advert
en iyi casino siteleri

AKILLI ŞEHİR HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK

Türkiye'nin ilk "Akıllı Şehri" Esenler'de 106 adet "Akıllı Şehir Uygulaması" hayata geçirilecek. Fizibilitesi tamamlanan uygulamalardan; akıllı güvenlik, akıllı otopark ve akıllı çevre konularına öncelik verilecek. Bu uygulamalar sayesinde Esenlerliler'in hayatı kolaylaşacak ve konfor düzeyi artacak.

AKILLI ŞEHİR HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK
AKILLI ŞEHİR HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK Anadolu Havadis

Esenler’de kurulmaya başlanan Türkiye’nin ilk “Akıllı Şehri” ile ilgili Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, bilişim ve yazılım teknolojilerine odaklanan, tekno şehir ve akıllı mobilite ile oluşturulan “Akıllı Şehir”de neler olacağı ve önceliklerin neler olması gerektiği konularına yer verildi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu koordinesinde gerçekleşen toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve TÜBİTAK yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Polat, Nihat Karataş ve Adil Şenden ve ilgili birim müdürleri katıldı.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Toplantıda, Esenler Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı birlikteliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk “Akıllı Şehir” projesinin detayları enine boyuna konuşuldu. Çalışmaları TÜBİTAK tarafından yapılan ve fizibiliteleri tamamlanan uygulamalardan; yapı bilgi modellemesi, akıllı sayaç, alternatif ve yenilenebilir enerji, dikey tarım başlıkları anlatıldı.

Fizibilitesi tamamlanan uygulamalardan; akıllı güvenlik, akıllı otopark, akıllı çevre konularında fizibilite çalışmalarına öncelik verilmesi kararlaştırıldı. Akıllı Şehir Esenler’de, hayatı kolaylaştıracak ve konfor sağlayacak 106 adet “Akıllı Şehir Uygulaması” hayata geçirilecek. Ayrıca Akıllı Şehir Odaklı İlk İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak. Esenler’in 2023 yılında “Akıllı Şehir” olması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor