Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ÇAMLIK SOKAK, YEŞİLİ, SPORU VE TEKNOLOJİYİ BULUŞTURAN YENİ TASARIMIYLA AÇILDI

Çamlık Sokak Kentsel Tasarım Uygulama Projesi, Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı ile birleştirilerek hizmete açıldı.

ÇAMLIK SOKAK, YEŞİLİ, SPORU VE TEKNOLOJİYİ BULUŞTURAN YENİ TASARIMIYLA AÇILDI
ÇAMLIK SOKAK, YEŞİLİ, SPORU VE TEKNOLOJİYİ BULUŞTURAN YENİ TASARIMIYLA AÇILDI Anadolu Havadis

Çekmeköy Belediyesi’nin İller Bankası desteği ile hayata geçirdiği Çamlık Sokak Kentsel Tasarım Uygulama Projesi, prestij cadde anlayışına yeni bir soluk getiriyor.  Proje kapsamında yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının ardından; yol kenarındaki yeşil alanın spor parkuruna dönüştürüldüğü Çamlık Mahallesi Tel Boyu, yeni yüzüyle kullanıma açıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Cenap Yağmur, meclis üyeler ve muhtarlar katıldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın 2019 seçimleri öncesinde söz verdiği bir proje daha hayata geçti. Çamlık Sokak’taki yol ve kaldırım sorununu çözerek ulaşımı rahatlatan proje; binlerce metrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru, dinlenme alanları ve ücretsiz wifi ile prestij cadde çalışmalarına yeni bir model oldu. 

Çalışmaların başlamasının ardından dört ay gibi kısa bir sürede tamamlanan projeyle sokağın yeşil alanı, 1100 metre yürüyüş parkuru, 1300 metre bisiklet yolu ile Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’na bağlandı. Çekmeköylüler'in spor yapabileceği parkurları ve spor aletlerini içinde bulunduran yeşil alanda ayrıca; dinlenme alanları, ücretsiz internet, araç park alanları, dış mekan mobilyaları, güneş enerjisi ile aydınlatma panelleri ve çiçeklendirme çalışmaları da bulunuyor.

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hayatın her alanında yanlarında olduğumuz kardeşlerimizi bu parkımızı inşa ederken de unutmadık. Doğa park girişinde bulunan engelli araç şarj istasyonunun bir benzerini bu parkımız içinde konumlandırdık. Engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyesini şarj ederken istasyonda bulunan bilgisayardan ekiplerimize ulaşabilecek, internette keyifle zaman geçirebilecek. Ayrıca parkımıza toplam 48 adet engelli araç rampası konumlandırdık. Çamlık Sokak Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’nde imalatını tamamladığımız 1300 metrelik bisiklet yolunu doğa park bisiklet yoluyla birleştirerek bisiklet yolu uzunluğunu 2200 metreye, 1100 metrelik yeni yürüyüş yolumuzu yine Doğa Park’la birleştirerek parkurumuzu toplamda 3365 metreye çıkardık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.

Başkan Poyraz açılış töreninde projede yoğun mesai harcayan belediye personellerine emek ve gayretleri için teşekkür etti

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor