Advert
Advert
en iyi casino siteleri

“AKİF’İN ÇİZGİSİ”Nİ ÇİZİP KAZANDILAR

Esenler Belediyesi’nin, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un gelecek nesillere tanıtılması ve anlaşılması amacıyla düzenlediği “Akif’in Çizgisi İstiklal Marşı” konulu karikatür yarışmasını kazanlar belli oldu.

“AKİF’İN ÇİZGİSİ”Nİ ÇİZİP KAZANDILAR
“AKİF’İN ÇİZGİSİ”Nİ ÇİZİP KAZANDILAR Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un satırlarında gizlenen dünyayı bugünkü kuşaklara aktarmak amacıyla “Akif’in Çizgisi İstiklal Marşı” konulu bir karikatür yarışması düzenledi. Çok sayıda sanatçının destek verdiği “Akif’in Çizgisi” isimli karikatür sergisi projesinin devamı niteliğinde olan yarışmada, altı eser ödülü kucakladı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM YAPILDI

25 Aralık’ta başvuruların sona ermesiyle birlikte Abdülbaki Kömür ve Demirhan Kadıoğlu’nun başkanlık yaptığı jüri tarafından yarışmaya katılan eserler değerlendirildi. Mehmet Akif Ersoy’u veya İstiklal Marşı dizelerinin tamamını ya da bir bölümünü konu alan yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda eser katıldı. Birbirinden başarılı karikatür çizimleri arasından seçilen altı eser, diğerlerinden bir adım öne çıkarak yarışmayı kazandı.

Yarışmayı kazanan isimler ve eserleri ise şöyle;

Birinci: Nurullah Şimşek / Ankara (Eser Adı : Korkma!…)

İkinci:  Önder Önerbay / Balıkesir (Eser Adı : Nakış Nakış Kurtuluş)

Üçüncü:  İsmail Mert Eker / İstanbul (Eser Adı : İlham)

Mansiyon Ödülü Kazanan Eserler;

 

Murat Şeker / İstanbul (Eser Adı : Milletimin İstiklal)

Fırat Saraç / Niğde (Eser Adı : Ya İstiklal Ya Ölüm)

Hakkı Uslu / Denizli (Eser Adı : Al Sancak)

 

ÖDÜL TÖRENİ 12 MART’TA

“Akif’in Çizgisi İstiklal Marşı” yarışmasının ödülleri, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart tarihinde düzenlenecek program ile sahiplerini bulacak. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye bin 500 TL ödülün verileceği yarışmada, ayrıca 3 esere de mansiyon ödülü olarak 500 TL verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor