Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Tuzla’daki Yarım Asırlık Âşıklara Pasta Sürprizi

Tuzla’da yaşayan ve yaklaşık yarım asırdır evli olan iki çifte Sevgililer Günü’nde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından pasta hediye edildi. Alzheimer eşi Ahmet Esgin’in yanından ayrılmayan Fatma Esgin ve yürüyemeyen eşinin yanından ayrılmayan Zekiye Ak, vefaları ile 7’den 70’e tüm vatandaşlara örnek oluyorlar.

Tuzla’daki Yarım Asırlık Âşıklara Pasta Sürprizi
Tuzla’daki Yarım Asırlık Âşıklara Pasta Sürprizi Anadolu Havadis

Tuzla’da yaşayan ve yaklaşık yarım asırdır evli olan iki çifte Sevgililer Günü’nde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından pasta hediye edildi. Tuzla’nın Cami Mahallesi’nde oturan 96 yaşındaki Ahmet Esgin ve 85 yaşındaki Fatma Esgin, 70 yıllık evlilikleri ile örnek oluşturuyorlar. Alzheimer eşi Ahmet Esgin’in yanından ayrılmayan Fatma Esgin, “Hala ilk gün ki gibi heyecanlıyız” dedi. Tuzla’nın Şifa Mahallesi’nde oturan Aziz Ak ve Zekiye Ak ise yaklaşık 60 yıldır evliler. Yürüyemeyen eşi Aziz Ak’ın tüm işlerini yapan Zekiye Ak ise, “Gerçek sevgi budur” dedi. Her iki çift, Sevgililer Günü’nde güzel bir sürpriz yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ettiler.

“HALA İLK GÜN OLDUĞU GİBİ HEYECANLIYIZ”

70 yıldır süren evliliklerini anlatan Fatma Esgin,” 1951 yılında evlendik. 96 yaşında eşim. Ben de 85 yaşında benim. Bizim bir komşumuz vardı. Konya’da onlar bizim tanışmamıza sebep oldu. 70 yıl evli kaldığımız dönemde o vilayetten o vilayete gezdik çocuklarımız ile birlikte. 70 yıl mutluluk, güzelli ve huzur ile geçti. Hala ilk gün olduğu gibi heyecanlıyız” dedi.

“BU GERÇEK SEVGİDİR”

 60 yıllık evliliğinin tecrübeleri ile gençlere uyarılarda bulunan Zekiye Ak,” 60 yıldır evliyiz. Bir zorluğumuz olmadı.. Eşim askere gitti, askere giderken bir torba kestane verdim. İçine 5 lira bıraktım. Kendi adıma vermedim. Kestaneyi verirken sormuş. ‘Birisi bir hediye yolladı’ demiş. Öyle tanıştık. Eşim yürüyemiyor. Ben eşime bakıyorum ama hiç yorulmuyorum. Bu gerçek sevgidir. Buradan gençlere mesaj vermek istiyorum. İyi günlerini unutmasınlar. İyi günler çok tatlı oluyor. Şimdiki gençler, mal ve mülk ile evleniyorlar. Sevgi ile evlenmiyorlar. Mal bitince sevgi de bitiyor. Sevgi bitmez. Mal ile evlenmezseniz sevgi bitmez” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor