Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Sancaktepe’de Hacı Bektaş Veli Anma Töreni Gerçekleştirildi

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen Hacı Bektaş Veli anma programı Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü’nün katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe’de Hacı Bektaş Veli Anma Töreni Gerçekleştirildi
Sancaktepe’de Hacı Bektaş Veli Anma Töreni Gerçekleştirildi Anadolu Havadis

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Başkan Şeyma Döğücü’nün yanı sıra ilçemizde bulunan Cem evi dernek yönetici, Dedeler ve canların katıldığı program Sancaktepe Belediyesi Müzik Akademisi öğrencilerinin Müzik dinletisiyle başladı, daha sonra Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı sanatçıların Müzik dinletisi ardından Ahval isimli tiyatro oyunu ile devam etti.

Programın protokol konuşmasında söz alan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü “Bu sene hem UNESCO tarafından hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın yayınladığı kararname ile Hacı Bektaş Veli anma yılı ve aynı zamanda Yunus Emre’nin, Ahi Evran’ın anma etkinliklerinin gerçekleştirileceği bir yıl olacak. Bu vesile ile bu akşam anma programını gerçekleştirdiğimiz Hünkâr Hacı Bektaş Veli, yaşadığı döneme sevgiyi, barışı getirmiş ve geleceğe ışık tutmuştur. Derin bir insan sevgisine, hoşgörüye, barışa, kardeşliğe, ilime dayalı düşünceleri Anadolu kimliğinin inşasına temel olmuştur” dedi.

Sevgiye, birliğe, beraberliğe ve barışa ihtiyaç duyulan günlerde, UNESCO’nun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 2021 yılını Hacı Bektaş-ı Veli Yılı ilan etmesinin bir anmadan öte evrensel bir çağrı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Döğücü “Hikmetli öğretilerinin yanı sıra sevgi ve hoşgörü çağrısı ile birlik ve beraberliğimizin temellerini atan HacıBektaşVeli’yi, vefatının 750. yıl dönümünde güzel bir programla andık Dünyamıza kattığı değerler ve anlayışı ile asırlardır birlik, beraberlik ve barışın sembolü olan Hacı Bektaş Veli'yi saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından program “Yoldaki Nefesler” isimli müzik dinletisi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor