Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ŞİLE’DE BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH!’ DEDİ

Şile Belediyesi tarafından Şile Limanı'nda düzenlenen törenle, “Vira Bismillâh!” diyerek denize açılan Şileli balıkçılar, beş aylık aranın ardından hazırlıklarını tamamlayarak yeniden denizle buluştu.

ŞİLE’DE BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH!’ DEDİ
ŞİLE’DE BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH!’ DEDİ Anadolu Havadis

‘’Balıkçılık sezonu hayırlı ve bereketli olsun’’ 
Şile Belediyesi tarafından liman mevkinde düzenlenen  2022-2023 balıkçılık sezonu açılış törenine Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Şile Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ahmet Yıldırım, Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, Kamu Kurum Amirleri, Şile Belediye Başkan Yardımcıları ile balıkçı esnafı, aileleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



Törende yaptığı konuşmada av sezonunun Şile’ye ve balıkçılara bereketli olmasını dileyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ‘’ Bugün balıkçı esnafımızla bir araya gelerek av sezonu açılışını gerçekleştiriyoruz. Saat gece 00.00'dan itibaren 1 Eylül ve balıkçılık sezonu açılmış oluyor. İnşallah ümit ediyoruz ki  balık bol ve bereketli olur. Balıkçılık  kolay değil, gerçekten çok zor. Soğuk hava şartlarında ve denizin kabardığı hallerde balıkçı esnafı mutfaklarımıza o balığı getirebilmek için inanılmaz bir mücadele veriyor. Allah kazançlarını bereketli etsin. Vira Bismillah" dedi.  Başkanı İlhan Ocaklı ayrıca  İstanbul’un coğrafi işaretine sahip iki ürünü olan Şile Bezi ve Şile Kestane Balı’ndan sonra sıranın Şile Palamut Balığı’nda olduğunu ve bu konuda da gerekli müracaatları yaptıklarının da  müjdesini verdi. 

Balıkçı barınakları artık sahiplerinde 
Törende Şile Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifi arasında yapılan protokol sonrasında yenilenen balıkçı barınaklarının anahtarları sahiplerine teslim edildi. 22 barınak ve depodan oluşan balıkçı barınaklarının önünde bulunan çekek ve bakım yerleri korunarak, barınaklara araçla ulaşım için 5 metrelik bir servis yolu ve geri dönüş alanı oluşturuldu.  Yenilenen balıkçı barınaklarına sahiplerinin kavuşmuş olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Şile Belediye Başkan ilhan Ocaklı, hazırladıkları proje ile barınakları daha estetik bir görüntüye kavuşturacaklarının da müjdesini verdi.  Törene katılan vatandaşlara balık çorbası ikramı yapılırken dualar eşliğinde teknelere binen balıkçılar ve vatandaşlar hep birlikte 2022-2023 balıkçılık sezonuna ‘’Vira Bismillah’’ dedi. 



Şile Limanı Işıl Işıl  
Şile Belediyesi tarafından projelendirilip kısa bir sürede tamamlanan liman mevki aydınlatma projesi tören sonrası hizmete açıldı. Liman mevkinden havuzlu park mevkine uzanan yol aksı boyunca yenilenen aydınlatma armatürlerinde Şile Palamudu ve balık ağı LED aydınlatmaları da yer alıyor. Şile’nin dokusuna uygun ve Şile’ye yakışır aydınlatma çalışmalarından bir tanesi olan liman mevki aydınlatma projesini böyle anlamlı bir günde hizmete sunmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ‘’Şile için çalışıp üretme devam edeceğiz.’’ dedi.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor