Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Fatih Edebiyat Günleri Başladı

Fatih Edebiyat Günleri’nin açılış programı, M. Ruyan Soydan, Haluk Oral, Beşir Ayvazoğlu ve Turgay Anar gibi birçok kıymetli ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatih Edebiyat Günleri Başladı
Fatih Edebiyat Günleri Başladı Anadolu Havadis

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği Fatih Edebiyat Günleri etkinliği ile zengin edebiyat dünyamıza 19 farklı etkinlikle kapı açılıyor. 8 farklı mekânda edebiyat dünyasının 50 seçkin ismi buluşacağı ve “Türk Edebiyatı’nın Başkenti İstanbul” üst başlığıyla düzenlenen Fatih Edebiyat Günleri etkinliğinde, hem geçmişe hem geleceğe odaklanan etkinliklere imza atılacak. 20-26 Kasım tarihlerindeki etkinliğin açılışı Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. İki değerli koleksiyoner M. Ruyan Soydan ve Haluk Oral’ın kendi seçkilerinden oluşan “İmzalı Kitapların Peşinde” sergisinde Orhan Veli, Neyzen Tevfik, Necip Fazıl, Mehmet Akif Ersoy gibi kültür, düşünce ve edebiyat dünyamızın değerli isimlerinden imzalı kitaplar yer aldı. Sergi açılışını, Doç.Dr. Bilen Aktaş’ın sunumu ve Atakan Akdaş ve İrem Şamlı’nın solistliğiyle “İstanbul’da Edebiyatın Musikisi” programı takip etti. Edebiyatçı ve yazar Beşir Ayvazoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programda Belediye Başkanı’mız Sayın Mehmet Ergün Turan da yer aldı.

“ŞİİR BİRİKİMİNİ YEPYENİ SÖYLEYİŞLERLE DEVAM ETTİRECEK KUŞAKLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Başkan Turan konuşmasında, “Fatih’in hafızası sadece tarihten, tarihi yapılardan ibaret değil elbette. Edebiyat da, müzik de, modern sanat da kent hafızasının bir parçasını oluşturmaktadır. Baki’den, Nedim’e, Mehmet Akif’ten Yahya Kemal’e, Asaf Halet Çelebi’den Sezai Karakoç’a uzanan şiir birikimini yepyeni söyleyişlerle devam ettirecek kuşaklara ihtiyacımız olduğu da bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

Programa katılan 10 kişiye çekilişle Sezai Karakoç’un Hatırlar 1-2 kitabı ve Tahir’ül-Mevlevi’nin Bahar Kadar Taze Hayat Kadar Nazik - İstanbul Yazıları (1910-1951) kitapları hediye edildi. Program sonunda dileyen katılımcılar, Turgay Anar’a kitaplarını imzalattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor