Advert
Advert
en iyi casino siteleri

YAZGAN: ŞAİRLER SES VE MANA SARAYLARI YAPAR

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı, pek çok şair ve yazarın söyleşi ve imza günlerine ev sahipliği yapıyor. Fuarda gençlerle bir araya gelen şair ve yazar Bestami Yazgan, “Şairler, yazarlar kelimelerden ses ve mana sarayları yaparlar. Mimarların yaptığı sarayda bir aile oturur. Şairlerin yaptığı sarayda ise bir millet, bir ömür boyu oturabilir” dedi.

YAZGAN: ŞAİRLER SES VE MANA SARAYLARI YAPAR
YAZGAN: ŞAİRLER SES VE MANA SARAYLARI YAPAR Anadolu Havadis

7’den 77’ye her okur kitlesine hitap eden Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı, kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Adını Türk edebiyatının önde gelen isimleri Yedi Güzel Adam Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’tan alan ve 7 Mayıs’a kadar kapılarını açık tutacak fuar, her gün 12.00 ve 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Fuarda ayrıca Esenler Sanat Evi (ESEV) “Afet Bağış Standı” ile workshoplardan ve ürün satışından elde edilen tüm gelirler deprem bölgelerine gönderiliyor. Okur-yazar buluşmaları, imza günleri, paneller ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan fuarda bu kez şair ve yazar Bestami Yazgan gençlerle bir araya geldi. Program sonunda Yazgan, okurları için eserlerini imzaladı.

SİZLERE GÜVENİYORUZ

Konuşmasına gençliğin önemine değinerek başlayan Yazgan, “Biz sizi İstanbul’un fethinde gördük, Ulubatlı Hasandınız. Biz sizi Çanakkale’de gördük, Seyit Onbaşıydınız. İstiklal Savaşı’nda gördük, Mehmetçiktiniz. 15 Temmuz’da gördük Ömer Halisdemirdiniz. Yani biz sizi hep yiğit olarak gördük. Gençlerin diğer adı delikanlıdır. Kanınız deli akıyor. Olgunlaştığınız zaman bizleri geçeceksiniz. Öğrenci öğretmeni, evlat anne babayı geçmeli ki ülkemiz kalkınsın. Bu nedenle sizlere güveniyoruz” şeklinde konuştu.

RUHUMUZU VE AKLIMIZI GÜZELLEŞTİRELİM

Herkesin fark edilmek istediğini kaydeden Yazgan, “Bir insan 7 yaşında da 70 yaşında da fark edilmek ister. Sizler de dedeleriniz, nineleriniz gibi yaşlanacaksınız. Bu nedenle aklımızı bilgiyle, kalbimizi sevgiyle süslesek 40 yaşında da güzel oluruz. 65 yaşında da yakışıklı oluruz. Mehmet Akif, Yunus Emre, Yedi Güzel Adam hala güzel. Ruhumuzu, aklımızı güzelleştirelim ve her yerde fark edilelim. Ama onun yolunu bulmak gerekir” ifadelerini kullandı.

KELİME HAZİNEMİZ ZENGİN OLMALI

Yazar olmak isteyen bir öğrencinin kendisine yönelttiği soruyu yanıtlayan Yazgan, şunları söyledi:

“Mehmet Akif Ersoy, ‘Sanatın en az yüzde 10’u Allah vergisi yetenek olacak’ der. ‘Yüzde 90’ı da gayrettir’ diyor. Bu nedenle ilgilenmek gerekir. Ramazan’da sahura kadar hiç uyumadım. İlham perisi sevgiliye benziyor. İlgilenmediğin zaman nasıl küsüp gidiyorsa ilham perisiyle de ilgileneceksin. Sabaha kadar şiir yazdım. Sabah da kalktım bayram namazına gittim. Mimarlar taşlardan saraylar yapar. Şairler, yazarlar kelimelerden ses ve mana sarayları yaparlar. Mimarların yaptığı sarayda bir aile oturur. Şairlerin yaptığı sarayda bir millet, bir ömür boyu oturabilir. Yunus Emre’nin yaptığı ses ve mana sarayında 700 yıldır oturuyoruz. Mehmet Akif’in şiirlerinde 100 yıldan beri oturuyoruz. O yüzden kelime hazinemizin zengin olması gerekir. Şiirler okudu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor