Advert
Advert
en iyi casino siteleri

KİTAP FUARI ON BİNLERCE KİTAPSEVERİ AĞIRLADI

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı, on binlerce kitapseveri bir araya getirdi. Adını Türk edebiyatının önde gelen isimleri Yedi Güzel Adam’dan alan fuardaki ‘Deprem Bağış Standı’nda ise 50 bin TL toplandı.

KİTAP FUARI ON BİNLERCE KİTAPSEVERİ AĞIRLADI
KİTAP FUARI ON BİNLERCE KİTAPSEVERİ AĞIRLADI Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlen Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı, Esenler Dörtyol Meydanı’nda 12 Nisan- 7 Mayıs tarihlerinde on binlerce kitapseveri bir araya getirdi. Fuar, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, paneller ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Adını Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden alan fuarda, Yedi Güzel Adamlardan Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un eserlerinin yer aldığı stantlara ilgi oldukça yüksek oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden edebiyatçılar için ayrı stantların kurulduğu fuarda yazarların eserleri de okurla buluştu. Esenler Belediyesi ise fuara tüm yayınlarıyla katıldı.

38 YAYINEVİ KATILDI

Fuara Cezve, Kronik, Dokuz, Nar, Akıl Oyunları, Mavi, Timaş, Semerkand, İnsan, Yediveren, Çıra, İş Bankası, Yapı Kredi, Ketebe, Efsus, Sonsuz, Eksik Parça, Yakamoz, Kapı, Alfa, Volkan Poster, Beyaz Balina, Koridor, Hayy, Dergâh, Kumdan Kale, Lügat, Martı, Martı Çocuk, Parıltı, Sağlam, 2E, Lutka, İndigo, Olimpos, Güney, En ve Ren Yayınları olmak üzere toplam 38 yayınevi katıldı. Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı kapsamında Erhan Afyoncu, Saliha Erdim, Hayati İnanç, Mete Yarar, Alişan Kapaklıkaya, Merve Gülcemal, Savaş Barkçin, Nurullah Genç ve Tufan Gündüz’ün yanı sıra Suheyla Sancar, Ersin Nazif Gürdoğan, Ali Haydar Haksal, Şakir Kurtulmuş, Şeref Yumurtacı, Erhan Genç, Özcan Ünlü, Gülhan Tuba Çelik, Demirhan Kadıoğlu, Abdülbaki Kömür, Mehmet Nuri Yardım, Bestami Yazgan Osman Koca, Suat Köçer, Mehmet Güneş, Mehmet Fatih Can, Mehmet Fatih Can, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Merve Uygun, Eda Bayrak, Şeyma Subaşı, Ahmet Murat ve Melih Tuğtağ  gerçekleştirdikleri söyleşilerle okurla bir araya geldi. Fuarda söyleşisi olan yazarlar, eserlerini okurları için imzaladı.

DEPREM BAĞIŞ STANDINDA 50 BİN TL TOPLANDI

Fuarda Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından kurulan sanat standında ahşap rölyef, çini, desen (geometri) atölyesi, ebru, grafiti, hüsn-i hat, kağıt rölyef, kaligrafi, karikatür, resim, seramik, seramik takı atölyesi, temel tasarım ve el sanatları branşında eğitim alan öğrencilerin el emeği ürünleri sergilendi. ‘Deprem Bağış Standı’nda sergilenen ürünlerden elde edilen 50 bin TL ise deprem bölgesine gönderildi. Bazı branşlarda ise workshoplar düzenlenerek ziyaretçiler çeşitli ürünler ortaya koydu.

EN UZUN SÜRE AÇIK KALAN FUAR

Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı koordinatörü Halil İbrahim Aygül, fuarın verimli geçtiğini kaydederek “Fuarımız en uzun süre açık kalan fuarlardan biri oldu. Gerek gençlerimizin gerekse vatandaşımızın fuara ilgisi yüksekti. Söyleşi ve imza günlerimize katılım da memnun edici seviyedeydi. Adını Yedi Güzel Adam’dan alan fuarımızda deprem bölgesi için de bir miktar bağış toplandı.  Ziyaretçilerimiz ESEV standımızda hem eğlendi hem öğrendi hem de kardeşlerimiz için bağışta bulundu” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor