Advert
Advert
en iyi casino siteleri

İSRAFA TİYATRO OYUNU İLE DİKKAT ÇEKİLİYOR

Esenler Belediyesi, ‘Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak’ projesi kapsamında bu kez “İhtiyaç Listesi” adlı tiyatro oyununu sahneye taşıdı. Oyuna öğrencilerin ilgisi hayli yüksek oldu.

İSRAFA TİYATRO OYUNU İLE DİKKAT ÇEKİLİYOR
İSRAFA TİYATRO OYUNU İLE DİKKAT ÇEKİLİYOR Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi, tüm dünyada gün geçtikçe artan israfa dikkat çekmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği “Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak” projesi kapsamında “İhtiyaç Listesi” adlı tiyatro oyununu sahneye taşıdı. Ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen oyun, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde meraklılarıyla buluşuyor. Esenler’deki tüm ortaokul öğrencileriyle buluşacak oyunda mutfaklardaki israf konusu, hem eğitici hem eğlendirici bir dille ele alınıyor. Karakterlerin öğrencilere sorular sorduğu oyun interaktif bir şekilde gerçekleşiyor.

7’DEN 77’YE FARKINDALIK SAĞLAMAK İSTİYORUZ

“Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak proje koordinatörü Mürvet Özgün, “Esenler Belediyesi olarak projemiz kapsamında pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Atıksız Mutfak atölyemizde Esat Özata, Emine Beder gibi şeflerimizle atıkları değerlendirmeye yönelik tarifler paylaştık. Atölyemizin bu kez 3’ncüsünü gerçekleştireceğiz. Tiyatro oyunumuz da yine bu proje kapsamında yapılıyor. Bu proje ile Esenler’de 7’den 77’ye her yaştan kimseye israf konusunda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖPLERİMİZİ AYRIŞTIRMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK

Oyunu izleyen 11 yaşındaki Ayşegül , “Bu oyunda ihtiyacım kadar ürün almayı ve israf etmemeyi öğrendim. Eğlenceli bir oyundu. Tiyatrocularla birebir konuşma fırsatı bulduk. Çöplerimizi ayrıştırmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Hazırlayanlara teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor