Advert
Advert
en iyi casino siteleri

MENZİL: ANADOLU KADININI ÇOK İYİ TANIYORUM

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Film Gibi” programının bu ayki konuğu sinema ve dizi oyuncusu Nihal Menzil oldu. 25 yıllık sanat yaşamına dair açıklamalarda bulunan Menzil, “30’un üzerinde hayat canlandırdım. Bir asker kızı olarak şehir şehir gezdiğim için Anadolu kadınını çok iyi tanıyor ve bunu karakterlerime yansıtıyorum” dedi.

MENZİL: ANADOLU KADININI ÇOK İYİ TANIYORUM
MENZİL: ANADOLU KADININI ÇOK İYİ TANIYORUM Anadolu Havadis

Sinema yazarı Suat Köçer’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Film Gibi” programının bu ayki konuğu sinema ve dizi oyuncusu Nihal Menzil oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Menzil, oyunculuk serüvenini ve yer aldığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan ve gerçek bir hayat hikâyesini anlatan ‘Camdaki Kız’ dizisinde Hafize karakterine hayat veren ünlü oyuncu, programda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

HAYATTAKİ DENEYİMLERİMİ KARAKTERLERE YANSITIYORUM

Programda Köçer’in sorularını yanıtlayan Menzil “Ben aslında hiçbirinizin sahip olmadığı bir şeyi yapıyorum. Her mesleği yapabiliyorum. Her karaktere girebiliyorum. Böyle bir avantajımız var. Ya da hayattaki deneyimimi oradaki karakterlere aktarabiliyorum” ifadelerini kullandı. Menzil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Paranın satın alabileceği şeyler beni çok ilgilendirmiyor. İnsanlar kıyafetleriyle karşılanıyor ama karakterleriyle uğurlanıyor. Yani sizin ne giyindiğiniz, ne yediğiniz, nerelere gittiğiniz beni çok ilgilendirmiyor. Sevgi, saygı, edep, ahlak benim aradığım özellikler bunlar.”

İŞ KADININI HİÇ OYNAMADIM

25. sanat yılını kutlayan Menzil, 30’un üzerinde karaktere hayat verdiğini kaydederek “Ben asker kızıyım. Şehir şehir gezdik. Türk kadınını, Anadolu kadınını iyi tanıyorum. O yüzden bana anane de hizmetçi de sekreter de gelse oynayabiliyorum. Geldiğin yeri inkâr etmek tuhaf değil mi? Ben geldiğim yeri inkâr etmiyorum. Ben Asmalı Konak’taki Fatma değilim. Ama hepsinde benden birer iz var. Genelde anneyi oynadım. Hiç iş kadınını oynamadım örneğin. Herkes beni bir yakınına benzetiyor. Depremzede bir kardeşimiz beni vefat eden annesine benzetmişti. Annesi de hayattayken beni çok severmiş. Bunlar da boğazımda düğüm oluyor” diye konuştu.

POLİÇE SATARKEN OYUNCU OLDUM

Sigorta poliçesi satarken rastgele oyunculuk teklifi alan Menzil, yaşadıklarını ise şu sözlerle ifade etti:

“Ben bir sigorta acentesinin seminerlerine katıldım. Poliçe satmaya gittiğim yer ajans çıktı. Orada bir kadın oyuncuya ihtiyaç vardı ve oyuncu da o gün gelmeyince beni oynatmaya karar verdiler. Sonra çekimler başladı. Böyle oyuncu oldum. Bir hafta sonra yine beni çağırdılar. İlk oynadığım dizi Komşular idi. İlk zamanlar çok ezildim. Sonra öğrendim bazı şeyleri. Kimseyi kırmamaya özen gösterdim. Allah da bunun mükafakatını veriyor. Kendimi şanslı hissediyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor