ESENLER SAHURDA ANADOLU SOKAĞI'NDA

ESENLER SAHURDA ANADOLU SOKAĞI'NDA

Türkiye'nin mini bir özeti olan Anadolu Sokağı, sahurda her memleketten Esenlerli'yi ağırlıyor. Anadolu Sokağı'nda hep birlikte sahurlar yapılıyor, Anadolu'nun komşuluk örneğiyle sofralar bereketleniyor...

GÜNCEL - 2019-05-21 05:03:25

Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Memleketimde Sahurdayım" programı ile her gece farklı bir yörede bereket dolu sofralar kurularak sahurlar yapılıyor. Merkezi Esenler’de bulunan mahalli dernekler ile Esenler Belediyesi'nin işbirliğinde Dörtyol Meydanı’nda kurulan Anadolu Sokağı’nda her gece sahur programları düzenleniyor. Ramazan ayı boyunca açık kalan stantlarda her gece binlerce vatandaş bir araya gelerek sahur yapıyor.

 

Dörtyol Meydanı’ndaki Ramazan Etkinlik Alanı’nda bir yanda Ramazan’ın manevi iklimine uygun birçok etkinlik gerçekleştirilirken diğer yanda ise Esenler’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının kurduğu stantlar, yoğun kalabalıkları ağırlıyor.  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte her gece burada bulunan dernekleri ziyaret ediyor. Sahur programında konuklara, yörelere has lezzetler ikram ediliyor.

 

TRABZONLU GENÇLERLE TÜRKÜLER SÖYLEDİLER

Anadolu Sokağı, dün gece de yine renkli görüntülere sahne oldu. Esenler Trabzonlular Derneği'nde Trabzonlular hep birlikte iftarlarını yaptıktan sonra komşularıyla bir araya geldi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Türkiye'nin mini bir özeti olan Anadolu Sokağı'nda Trabzonlularla bir araya geldi. Keyifli dakikaların yaşandığı anlarda Trabzonlu gençler Karadeniz türküleri çalıp söylediler. Göksu ve alanda bulunan vatandaşlar da gençlerin Karadeniz rüzgarları estirdikleri türkülere eşlik ettiler. 

DİĞER HABERLER