15 ÜLKEDEN YETİMLERLE İFTAR

15 ÜLKEDEN YETİMLERLE İFTAR

15 farklı ülkeden 100 yetim çocuk ve aileleri, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sofrasında Ramazan'ın bereketini paylaştı.

POLİTİKA - AK Parti - 2019-05-22 12:40:25

Esenler Belediyesi, Ramazan'ın 15'inde en anlamlı iftar sofralarından birisine daha ev sahipliği yaptı. Belediye Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde 15 farklı ülkeden 100 yetim çocuğu ve ailelerini iftar sofrasında buluşturdu.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) kararıyla 2014 yılından bu yana Dünya Yetimler Günü olarak kutlanan Ramazan'ın 15'inde; Azerbaycan, Bosna, Filistin, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Sri Lanka, Kırgızistan, Etiyopya, Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden yetim çocuklar Esenler'deki yetim kardeşleri ile aynı iftar sofrasında bir araya geldi. 

Programda farklı ülkelerden gelen çocuklar Kuran-ı Kerim okudu. Ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlarını açan çocuklar, Ramazan'ın sevincini ve bereketini yaşadı.

YETİMLER BİZİM BAŞ TACIMIZ

Programa katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Ramazan'ın paylaşma ayı olduğunu dile getirdi. Göksu, "Biz her Ramazan'ın 15'inde farklı ülkelerden gelen yetim çocukları davet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz. Biz şehrimizde yetimlerimizin başını okşarken dünyanın değişik yerlerinden gelen yetimlerle aynı sofrayı paylaşarak bu coğrafyanın temek karakteri olan nerede bir yoksul varsa onların sesi olma özelliğimizi yerine getirdik. Yetimler bizim baş tacımız. Onlar bizim en önemli dua merkezlerimiz" ifadelerini kullanarak her zaman yetimlerin yanında olacaklarını söyledi.

ÇOCUKLARDAN 'ÜMMET SENFONİSİ'

İftar programının ardından teravih namazı sonrası Dörtyol Meydanı'ndaki Ramazan etkinlik alanında da Yetimler Gecesi düzenlendi. Çocuklar kendi dillerinde şarkılar, şiirler ve ilahiler okuyup yöresel dans gösterileri sergilediler. Programın sonunda dünya yetimleri, sanatçı Ömer Karaoğlu ile aynı sahneyi paylaştı. Çocuklar, Ömer Karaoğlu'nun 3 dilde seslendirdiği "Ümmet Senfonisi" adlı eserini birlikte söylediler. Gecenin sonunda programa katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

DİĞER HABERLER