Unutmadık, unutmayacağız

Unutmadık, unutmayacağız

Pendik Belediyesi 15 Temmuz Darbe Girişiminin 4. Yıl Dönümü nedeniyle Millet Bahçesi’nde program düzenledi. Binlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ve okunan dualarla şehitlerimizi bir kez daha andı.Pendikli Şehit Burhan Öner’in ailesinin de katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Pendik’te 4 kardeşimizi şehit verdik. Allah, onlardan razı olsun; ailelerine de sabır versin.” dedi.

GÜNCEL - 2020-07-16 17:15:06

Başkan Ahmet Cin, Pendikli şehidin kabrini ziyaret etti

Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilk olarak Pendikli Şehit Burhan Öner’in kabrini ziyaret ederek dua etti ve ailesine bir kez daha başsağlığı diledi. Başkan Ahmet Cin, ardından Çarşı Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen mevlüt programına katılarak vatandaşlarla birlikte tüm şehitler dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında millete seslendi

Pendik Millet Bahlçesi’ndeki program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşmasıyla başladı. Erdoğan’ın tüm konuşması alandaki led ekranlardan canlı olarak verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada hain darbe girişimini işgal girişimi olarak nitelendirerek “O gece milletimiz bir daha aynı felakete izin vermeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Rabbim, bir daha bu millete 15 Temmuz yaşatmasın.” dedi.

Başkan Ahmet Cin: “Hepimizin mehmetçik olduğunu 7 düvele gösterdik”

Belediye Başkanı Ahmet Cin, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” nedeniyle programda şehitlerimizi yad ederek “O gece, 251 şehit verdik. Pendik’ten de 4 kardeşimizi şehit verdik. Allah onlardan razı olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi. Konuşmasında Türk halkının darbecilere karşı direnişine değinen Başkan Ahmet Cin: “4 yıl önce Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline hain darbe girişimi yapmak isteyen FETÖ mensubu teröristlerin karşısında öyle bir durdunuz ki Türkiye’nin belki de bu noktaya gelmesinde en büyük katkıyı siz sundunuz. Bu direniş olmasaydı bugün ne dışarıya asker gönderebilirdik ne de içerdeki terör örgütlerine karşı zafer kazanabilirdik. Bu millet, şartlar ne olursa olsun yenilmeyeceğini, herkesin birer Mehmetçik olduğunu 7 düvele bir kez daha gösterdi.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz kareografisi izleyenleri hayran bıraktı

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü eğitmenleri 15 temmuz kareografisi izleyenleri hayran bıraktı. 15 hilal ve yıldız şeklinde alanda duran eğitmenlerin drone ile çekilmiş görüntüleri özellikle sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Mustafa Cihat, ezgilerini seslendirdi

Programa katılan Mustafa Cihat, sevilen ezgilerini deneyimli orkestrasıyla seslendirerek alandaki coşkuyu artırdı. Konserine “Dünya” adlı parçasıyla başlayan sanatçıya Pendikliler cep telefonu ışıklarıyla eşlik etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinliği gece saatlerinde okunan selayla sona erdi. Ancak alandaki vatandaşlar sabaha kadar sembolik olarak nöbet tutmaya devam etti.

DİĞER HABERLER