Afet Dönemlerinde Kent Merkezlerinin Kullanımı

Afet Dönemlerinde Kent Merkezlerinin Kullanımı

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Esenler Belediyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi tarafından düzenlenen Dönüşümün Öznesi Olarak Kent Merkezleri ve Doğal Çevre’nin ilk paneli “Afet Dönemlerinde Kent Merkezlerinin Kullanımı; Pandemi ve Kamusal Alan” online toplantı ile gerçekleştirildi. İki oturumda gerçekleştirilen panelde 6 Yüksek Mimar şehirlerdeki pandemi ve kamusal alan üzerine konuştu.

SAĞLIK - 2021-04-10 15:32:58

Afet Dönemlerinde Kent Merkezlerinin Kullanımı; Pandemi ve Kamusal Alan online panelinin moderatörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Ebru ERDÖNMEZ DİNÇER ve Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aynur ATMACA CAN yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Esenler Belediyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi tarafından düzenlenen Dönüşümün Öznesi Olarak Kent Merkezleri ve Doğal Çevre’nin ilk paneli “Afet Dönemlerinde Kent Merkezlerinin Kullanımı; Pandemi ve Kamusal Alan” online toplantısının ilk oturumunda Elif Ceren TAY, “Covid-19 Pandemisinin Kamusal Alan Algısı Üzerindeki Etkilerinin Kentsel Tasarım Kapsamında İncelenmesi”, Seda ZAFER “Covid-19 Etkisinde Kamusal Alanlarda Taktiksel Dönüşümler” ve Ersan YILDIZ “Covid-19 Sürecinde Kamusal Mekân” üzerine konuştu. İkinci oturumda ise Setenay DEMİR “Kentsel Dayanıklılık Bağlamında Post-Pandemik Kamusal Mekânın Anlamsal Dönüşümü”, Merve USKAN DEMİR “Pandemide Kamusal Alan” ve Kiraz ÇİFCİBAŞI DURNA “Pandemi Süreci ile Değişen Kamusal Açık Alan Kullanımları Üzerine Bir İnceleme” üzerine konuştu. Üçüncü bölümde ise paneli online takip eden katılımcıların sorularına cevaplar verildi. Moderatörlerin ve katılımcıların katkılarıyla şehirlerdeki pandemi ve kamusal alan üzerine yeni tartışma başlıkları üzerine konuşuldu.

Dönüşümün Öznesi Olarak Kent Merkezleri ve Doğal Çevre’nin önümüzdeki aylarda yapılacak online panelinde ise Çevre Estetiği, Doğal Çevre Tasavvuru, Park ve Bahçeler Üzerine-Peyzaj Mimarlığı, İslâm Estetiği Şehir Tasavvurunda Bahçeler, Doğa Sanatı Üzerine Değerlendirme, Millet Bahçeleri Üzerine Değerlendirme ve Esenler Çınaraltı konuşulacak.

DİĞER HABERLER