Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Fatih'te Kadın Destek Merkezi Açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği'nce (KADEM) Fatih Belediyesi’nin de proje paydaşı olarak desteklediği, kentte yaşayan kadınların psikososyal, ekonomik ve eğitime ilişkin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan Kadın Destek Merkezi açıldı.

Fatih'te Kadın Destek Merkezi Açıldı
Fatih'te Kadın Destek Merkezi Açıldı Anadolu Havadis

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında, Zeytinburnu Belediyesi, Fatih Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi desteğiyle bir İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) projesi olarak hayata geçirilen Fatih Edirnekapı'daki Kadın Destek Merkezi'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törene KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile davetliler katıldı.

Kadın Destek Merkezi
Merkez; İstanbul'da yaşayan, 15-29 yaş arası, ne eğitimde ne de iş yaşamında yer bulabilmiş genç kadınların; psiko-sosyal, ekonomik ve eğitime ilişkin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Kadınların "iyi olma" halini güçlendirmek adına kurulan merkez, istihdama ihtiyaç duyan, eğitim almak isteyen, ekonomik sorunlar yaşayan, hukuki konularda danışmanlık almak isteyen, psikososyal konularda desteğe ihtiyacı olan ya da herhangi bir konuda zihninde soru işaretleri olan ve herhangi bir sınırlandırmaya gerek duymaksızın desteğe ihtiyaç duyan tüm kadınlara destek vermek üzere kuruldu.


Merkez tüm bunları yaparken gizlilik esası ve kapsayıcı bir çalışma prensibi doğrultusunda hareket edecek. Süreç takibi ve hizmet devamlılığı da önemsenen diğer iki önemli başlık. Kadın Destek Merkezi'nde kadınların iyi oluş hallerini desteklemek için psikososyal destek dışında kurum hizmetlerine erişim konusunda da danışmanlık hizmetleri verilecek, atölye, seminer ve kurslar düzenlenecek. Kadınların iş hayatına dair ihtiyaç hissettikleri alanlarda mentorlük ve staj olanakları sunulacak.
Merkezde aynı zamanda, yaşam zorluklarıyla mücadele etmiş kadınların bir araya getirildiği dayanışma gruplarıyla birbirlerine destek olması hedefleniyor. Tüm bunlarla gönüllü avukatlar aracılığıyla kadınların ihtiyaçlarına yönelik hukuki danışmanlık hizmeti de sunulacak. Kadın Destek Merkezi'ne kadınlar, hafta içi 09.00-17.00'de direkt adrese giderek ya da internet sitesinde yer alan başvuru formuyla ulaşabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor