GAZZE'DEKİ SOYKIRIMIN BELGELERİ ÜMRANİYE'DE SERGİLENDİ

GAZZE'DEKİ SOYKIRIMIN BELGELERİ ÜMRANİYE'DE SERGİLENDİ

İsrail’in dünyanın gözü önünde yaptığı Gazze Soykırımı’nı belgelerle ‘Kanıt’layan Anadolu Ajansı’nın delil niteliğindeki fotoğrafları, ilk kez Ümraniye Belediyesi’nin sergi salonunda halka açık olarak sergilendi.

GÜNCEL - 2024-01-08 17:46:46

Anadolu Ajansı’nın, Gazze'de işlenen insanlık suçlarını delil niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne serdiği “Kanıt” kitabında yer alan fotoğraflardan oluşan sergi Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıların fotoğraflarının yer aldığı sergi, Gazze’de işlenen insanlık suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Uluslararası hukukta temel delil niteliği taşıyan görseller, Anadolu Ajansı foto muhabirleri ve kameramanları tarafından görüntülendi. Gazze’deki insanlık dramının sergisini gören vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

BAŞKAN İSMET YILDIRIM: “BİZİM ÜZERİMİZE DÜŞEN KATLEDİLEN BEBEKLERİ VE YAPILAN SOYKIRIMI TÜM DÜNYAYA DUYURMAKTIR”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım sergi açılışındaki konuşmasına, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, hain teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman askerlere, Gazze’de şehit olan 109 gazeteci ve Gazzelilere rahmet dileyerek başladı. Başkan Yıldırım, “Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için Anadolu Ajansı’nın Kanıt isimli fotoğraf sergisinin açılışı için bir aradayız. Burası bir görsel tanıklık değil, aynı zamanda bir çağrıdır. Vicdan ile bir araya gelen insanlar her türlü maddi varlıktan daha güçlüdür. Biz de bu gücü kullanarak, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Bizim üzerimize düşen katledilen bebekleri ve yapılan soykırımı tüm dünyaya duyurmaktır. Bu vesileyle kıymetli Anadolu Ajansı müdürüne, buraya kadar teşrif eden siz kıymetli konuklarımıza ve sergide emeği geçen tüm gazetecilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ SERDAR KARAGÖZ: “ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NE BÖYLESİNE BİR SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Anadolu Ajansı muhabirlerinin, saldırının ilk anından itibaren çok zor şartlarda görevlerini yerine getirerek işlenen savaş suçlarını kayıt altına aldığını ve dünyaya duyurduğunu aktaran Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, “Gazeteci arkadaşlarımız video ve fotoğraflar çekmeye devam edecek. Bir gün adalet tecelli edecektir. Bu suçu işleyenlerin, masum insanları bombalayanların sonuna kadar takipçisi olacağız. Ümraniye Belediyesi’ne böylesine bir sergiye ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlar, “Kanıt Gazze Fotoğraf Sergisi”ni 8-19 Ocak tarihleri arasında, 09.00 – 19. 00 saatlerinde Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

DİĞER HABERLER